Matrassen soorten

Overzicht van alle matrassen soorten

Traagschuim, pocketvering of latex? De keuze kan ingewikkeld zijn. Op deze pagina vind je een overzicht van de verschillende soorten matrassen die je in de winkels of online kunt vinden. Dit zal je helpen om te kiezen welk soort matras het beste bij jou past.

Er zijn vijf hoofd soorten om uit te kiezen. De meeste matras fabrikanten verkopen meer dan één type – en vaak worden verschillende materialen gecombineerd in één matras. Elk soort materiaal heeft voordelen en nadelen. Lees verder om meer te weten over alle soorten matrassen.

De 5 matrassen soorten

traagschuim matras kopen

Traagschuim matrassen

Traagschuim, ook wel bekend als geheugen schuim, visco-elastisch schuim of memory foam is oorspronkelijk ontwikkeld door de ruimtevaart. Traagschuim staat er om bekend dat het vormt naar je lichaam en hierdoor zeer druk verlagend werkt. Een traagschuim matras van goede kwaliteit biedt je een heerlijk ligcomfort met uitstekende ondersteuning. Lees hier meer over traagschuim matrassen.

→ Meer weten over traagschuim matrassen

Koudschuim matrassen

Koudschuim, ook wel een HR (High Resilience) genoemd is het meest gebruikte materiaal voor matrassen. Het beschikt over een goede veerkracht en een hoog comfort. Een koudschuim matras geeft je veel voordelen, zo voelt het matras altijd fris aan en wordt vocht goed geabsorbeerd. Daarnaast heeft het een lange levensduur. Lees hier alles over koudschuim matrassen.

→ Meer weten over koudschuim matrassen

koudschuim matras kopen
pocketvering matras kopen

Pocketvering matrassen

Pocketveren zijn metalen springveren die stuk voor stuk in losse textielen zakjes zijn verpakt. Omdat alle pocketveertjes los verpakt zijn, kan ieder veertje zich individueel en optimaal aanpassen aan het lichaam zodra er tegendruk ontstaat. De algemene regel is: hoe meer veren per m2, hoe beter de ondersteuning is. Lees hier alles over pocketvering matrassen.

→ Meer weten over pocketvering matrassen

Latex matrassen

Latex matrassen bestaan uit een kern van latex (natuurlijke of synthetische latex). Dit materiaal is rekbaar en soepel en vormt zich daardoor goed naar het lichaam en geeft een goede ondersteuning. Matrassen die enkel uit latex bestaan kunnen relatief warm aanvoelen omdat latex niet goed ventileert. Latex is van nature anti-allergisch. Lees hier alles over latex matrassen.

→ Meer weten over latex matrassen

latex matras kopen
hybride matras kopen

Hybride matrassen

Hybride matrassen combineren de beste slaaptechnologieën samen. Vaak gaat het om een mix van schuim en vering. Hierdoor hoef je niet meer te kiezen tussen deze twee soorten materialen. Een voorbeeld hiervan is het Simba Hybrid®-matras, die alle 4 boven genoemde materialen combineert.

→ Meer weten over hybride matrassen

Overige soorten matrassen

De bovenste matrasvullingen zijn het meest populair en worden het meest verkocht onder Nederlanders. Er bestaan ook andere matrassen soorten. Echter wordt het afgeraden om de volgende soorten matras te kopen:

Gel matrassen

Gel wordt op verschillende manieren verwerkt in matrasvullingen. Vaak wordt het gecombineerd met koudschuim waarbij de gel-laag als comfortlaag dient. 

Bonnellvering

In principe biedt een pocketvering matras een betere ondersteuning dan een bonnellvering matras, omdat het evenveel ondersteuning biedt als dat er druk op uitgeoefend wordt.

Polyether- of PE-schuim

De kwaliteit van PE-schuim is niet slecht, maar het voelt minder comfortabel en soepel dan andere schuimsoorten, waardoor PE-schuim toch steeds minder populair is.

Waterbedden

Een waterbed is ontzettend zwaar en verbruikt veel stroom. Omdat het gevuld is met water bestaat de kans de lekkage. Daarnaast is de stabiliteit van het bed een groot nadeel.

Andere koopcriteria

Niet alleen het type matras is belangrijk, maar ook:

Gerelateerde pagina's

Hulp bij het vinden van een matras

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
5/5 - (3 stemmen)