Proefslapen op een matras

Hoe werkt de proeftijd op een matras?

Hoewel het online kopen van een matras misschien wel de goedkoopste en meest efficiënte manier is om een nieuw matras aan te schaffen, zijn er toch bepaalde valkuilen. Om te beginnen kun je het matras niet uitproberen voordat je je zuurverdiende geld uitgeeft. 

Gelukkig hebben sommige online aanbieders tegenwoordig een proefperiode met een risicovrij retourbeleid. Dat betekent dat je het matras gewoon thuis kunt uitproberen, en retour kan sturen wanneer het niet bevalt.

Risicovrij een matras proefslapen

Emma matras retour
Emma: 100 nachten proefslapen

Een groeiend aantal merken verkopen matrassen met een proefperiode. Gedurende die periode kun je er thuis op slapen en is het mogelijk om het matras retour te sturen en het volledige bedrag terug te krijgen indien het matras niet naar wens is.

De gratis proefperiodes zin populair gemaakt door online matras merken, zoals Emma, Wave en Simba, die hun matrassen vacuüm verpakt en in een doos leveren aan klanten.

Verkoopvoorwaarden bij proeftijd

uitproberen gratis
Gratis proeftijd

Zorg ervoor dat de voorwaarden van die proefperiode glashelder zijn voordat je een matras koopt. Sommige verkopers bieden een ‘comfort garantie’, ‘omruilgarantie’ of vergelijkbare formulering, waardoor je het matras kunt retourneren, maar niet het volledige aankoopbedrag terug krijgt, of kunnen bepalen dat je het matras alleen kunt ruilen voor een ander matras bij dezelfde verkoper, wat eigenlijk een tegoedbon is.

Daarnaast kunnen er onder andere opslagkosten, retourkosten en verzendkosten zijn. Wees op je hoede bij deze garanties en zorg er altijd voor dat je precies weet wat de voorwaarden zijn voor retourzendingen en terugbetalingen.

Zorgeloos en gratis retourproces

matras in een doos
Matras in een doos gratis uitproberen

Veel aanbieders die matrassen rechtstreeks vanuit de fabriek verzenden, hebben een veel vriendelijker retourbeleid, met proefperiodes variërend van minstens 100 dagen. Je kunt het matras uitpakken en er normaal op slapen, terwijl je in aanmerking komt voor volledige terugbetaling. Je hoeft de doos niet eens te bewaren. Het retourproces voor dit soort matrassen is over het algemeen vrij eenvoudig.

Recent hebben we gemerkt dat winkeliers in de winkelstraat vergelijkbare beleidsregels beginnen aan te bieden, wat natuurlijk beter is voor de consument.

Probeer het matras minstens 30 dagen uit

Wennen aan een nieuw matras kost tijd en geduld. Bij regelmatig gebruik beginnen de nieuwe materialen in het matras zacht te worden, te buigen en aan te voelen zoals het ontworpen is. Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om sneller aan een matras te wennen. Verschillende matras soorten hebben verschillende inloop perioden, maar over het algemeen wordt aanbevolen om een nieuw matras ten minste 30 dagen uit te proberen.

De beste matrassen thuis uitproberen

Veel matrassen startups bieden online matrassen aan die je minstens 100 nachten thuis kunt uitproberen. De levering en het retourneren is gratis. Deze startups hebben veel goede klantenreviews (5-ster beoordelingen) en bieden kwalitatief goede matrassen aan. Maar mocht deze niet bevallen, dan kun je ze dus moeiteloos en kosteloos retourneren en krijg je het aankoopbedrag terug. Recent hebben we gemerkt dat winkeliers in de winkelstraat vergelijkbare beleidsregels beginnen aan te bieden, wat natuurlijk beter is voor de consument.

Het Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Emma One Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Slow Motion matras

TOT 50% KORTING
Let ook op de volgende onderwerpen

Voorkom een miskoop, kijk goed naar de verkoopvoorwaarden

Gerelateerde pagina's

Hulp bij het vinden van een matras

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
5/5 - (3 stemmen)