Matras dikte

Hoe dik moet een matras zijn?

De dikte van een matras heeft invloed op het comfort, de prijs en de levensduur. De minimale dikte voor een matras is 15 cm. Over het algemeen is een dikte (hoogte) van 20 cm – 22 cm standaard. Betere matrassen zijn meestal iets dikker, zoals 24 cm en 25 cm dik. 

Wat is de beste matras dikte

Er geldt bij matrassen dat hoe dikker het matras, hoe meer lagen er tussen in zitten en des te meer het zich kan aanpassen aan je lichaam. Oftewel, hoe dikker het matras hoe comfortabeler. Zeker op een harde ondergrond is het aan te raden om een voor een dik matras (23-25 cm) te kiezen. Alle comfort en ondersteuning moet dan namelijk uit het matras komen. Dit geldt in principe voor:

Let dus goed op wat voor soort bedbodem je hebt en zorg er voor dat het matras niet te dun is.

Hoe dikker het matras, hoe hoger de prijs

Extra hoge matrassen van boven de 26cm zijn ook te vinden op het internet. Meestal zijn er dan extra comfortlagen toegevoegd aan het matras. Dat er meer materiaal in een dikker matras kwijt kan, betekent ook dat de prijs omhoog gaat wanneer een matras dikker is. Daarom zijn dikkere vaak matrassen prijziger.

23-25 cm is de perfecte dikte voor een goede ratio tussen comfort en prijs.

Maar let wel op, de prijs zegt niet alles over de kwaliteit. Bovendien, zul je weinig verschil merken in comfort en ondersteuning tussen bijvoorbeeld een matras van 30cm en een matras van 33cm. 

Maar let wel op, de prijs zegt niet alles over de kwaliteit. Bovendien, zul je weinig verschil merken in comfort en ondersteuning tussen bijvoorbeeld een matras van 30cm en een matras van 33cm. 

Hieronder vind je een overzicht van de dikte van matrassen
Minimale dikte Standaard matrassen Beste matrassen Luxe matrassen
15 cm >20 cm 23 – 25 cm > 26 cm

Een matras van 23-25 cm dik kopen

Er zijn veel matrassen van 23-25 cm te vinden op het internet, de ideale hoogte voor je matras. Er zijn veel soorten matrassen en verschillende merken.  

Aanbevolen matrassen met hoogte van 23-25 cm

Beste traagschuim

Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Beste Pocketvering

Emma Hybrid matras

NU -50% KORTING 🏷

Hoogste kwaliteit

M line Xtra Fit matras

TOT 50% KORTING

Ze verkopen goede matrassen, voor een goede prijs en hanteren klantvriendelijke voorwaarden zoals 100 nachten proefslapen, 10 jaar garantie en een gratis bezorging en retour.

Gerelateerde onderwerpen

Naast de matras dikte, kun je ook letten op:

Ook interessant voor jou

Weet je al welke maat je nodig hebt?

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
4/5 - (4 stemmen)