Twijfelaar matras

Alle informatie over twijfelaar matrassen

Heb je niet genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed en is een eenpersoonsbed te smal voor jou dan kan een twijfelaar misschien wel de uitkomst voor jou zijn.

Wat is een twijfelaar matras?

Een ruim eenpersoonsmatras wordt ook wel een twijfelaar matras genoemd. Een twijfelaar is een matras met een breedte van tussen 90 cm en 140 cm en in de meeste gevallen een lengte van 200 cm.

Twijfelaar matras maten

Een twijfelaar bed kan eigenlijk gezien worden als een extra breed eenpersoonsbed voor mensen die alleen willen slapen en wat meer ruimte willen hebben. Daarom zijn ze vooral populair onder studenten en jongvolwassenen. Ze zijn ruimtebesparend en een prima alternatief voor een tweepersoonsmatras.

Een twijfelaar wordt ook wel eens als tweepersoonsbed gebruikt, maar indien je vaak samen slaapt kan het aan de smalle kant zijn. Je hebt namelijk bij een bed van 120x200cm, alleen maar 60cm aan ruimte per persoon. Heerlijk knus, maar omdraaien in bed wordt dan vervelend.

twijfelaar matras

Voor voldoende slaapruimte wordt het aangeraden om een matras van minimaal 140 breed te nemen als je met een partner slaapt. Als je langer bent dan 1.80cm is het verstandig om een twijfelaar matras te nemen met een lengte van 210 of 220 cm.

Standaard is de maat van een twijfelaar 100 x 200 cm of 120 x 200 cm. De afmetingen liggen dus eigenlijk tussen de standaard afmetingen van een eenpersoonsbed (90x200cm) en een tweepersoonsbed (140x200cm). Hieronder vind je de standaard maten van een twijfelaar matras:

Overzicht twijfelaar matras afmetingen

Breedte 100 cm Breedte 120 cm
100 x 190 cm 120 x 190 cm
100 x 200 cm 120 x 200 cm
100 x 210 cm 120 x 210 cm
100 x 220 cm 120 x 220 cm

Beste twijfelaar matrassen van dit moment

Je hebt besloten om een twijfelaar matras te kopen en je begint je zoektocht naar een nieuw matras. Een beste twijfelaar matras is er niet, het hangt allemaal af van je behoeften en je situatie.

Is het twijfelaar bed bedoeld als logeerbed? Kies dan voor een one-fits-all matras, bij voorkeur niet te hard en niet te hard. Een traagschuim matras van Emma of pocketvering matras van Simba zou perfect zijn. 

Ga je zelf op het bed slapen, dan ligt de keuze bij jou: waar slaap je het liefst op? Heb je het snel warm ’s nachts en beweeg je veel in bed? Wat is je budget? Lees onze koopgids om er achter te komen welke soort matras het beste bij jou past, en kijk bij onze vergelijking van de beste matrassen om het beste matras uit te kiezen.

Beste traagschuim

Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Beste Pocketvering

Emma Hybrid matras

NU -50% KORTING 🏷

Hoogste kwaliteit

M line Xtra Fit matras

TOT 50% KORTING

Twijfelaar matras aanbieding

Het hele jaar door vind je goede deals op matrassen, ongeacht de maat. Op onze korting pagina vind je deals op verschillende matrassen merken, deze deals gelden natuurlijk ook op twijfelaar matrassen. 

Gerelateerde onderwerpen

Om het beste twijfelaar matras te vinden kun je ook de volgende pagina’s bezoeken.

Ook interessant voor jou

De pagina’s hieronder worden vaak bezocht bij de zoektocht naar een twijfelaar matras.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
4.3/5 - (6 stemmen)