Hybride matras

Lees meer over hybride matrassen

Bij vrijwel alle moderne matrassen bestaat de vulling uit meerdere lagen van verschillende materialen. Wanneer ongeveer de helft van vering is en de rest van schuim is, spreek je van een hybride matras.

Deze matrassen stijgen in populariteit omdat ze de beste eigenschappen van schuim en vering combineren zonder te hoeven kiezen tussen de ene of de andere. Lees verder als je meer te weten wilt komen over de voor- en nadelen van een hybride matras, de levensduur en hoeveel een hybride matras kost.

Maar laten we eerst beginnen met wat voor ons het beste hybride matras van dit moment inhoudt.

Het beste hybride matras

Stel je eens voor, een matras dat bestaat uit de beste slaaptechnologie├źn bij elkaar. Meerdere lagen waarbij je pocketvering, koudschuim, traagschuim en gelschuim combineert. Met elke laag de hoogste kwaliteit materialen.┬á

Zo hoef je niet meer te kiezen tussen vering en schuim, of tussen schuim en gel. Je krijgt het beste van twee werelden: zo ondersteunend als vering kan zijn, en zo comfortabel als traagschuim. 

De Slow Motion matrassen van Mline

Deze hybride matrassen bestaan uit een mix van pocketvering, koudschuim, traagschuim en gelschuim. De kwaliteit van de materialen is uitstekend en de verhouding tussen schuim en vering is perfect:

  • De koudschuim onderlaag zorgt voor een stevige stabiliteit aan het matras.
  • De 7-zones pocketveren ondersteunen je lichaam op de juiste plaatsen.
  • De traagschuim laag vormt zich perfect naar de contouren van je lichaam.
  • De gelschuim toplaag biedt verkoeling en comfort.

Deze matrassen zijn 100% aan te raden als je voor de allerbeste kwaliteit wilt gaan. 

De Cool Motion matrassen zijn verkrijgbaar in 8 modellen: 4 zachte varianten en 4 stevige varianten, in verschillende prijsklassen.

Wanneer je op het punt staat een nieuw matras te kopen, dan wil je er uiteraard voor zorgen dat je het juiste model kiest dat bij je past. Niet ieder mens heeft immers dezelfde postuur, lichaamsbouw en houding. Er is geen one size fits all of ‘perfect’ matras. Om te bepalen welke matras het beste bij je past, kun je het beste de Mline matraswijzertest doen. Binnen enkele minuten weet je precies welke matras het beste bij je past.

Wat is een hybride matras?

Hybride matrassen combineren een kern van pocketveren met een comfortlaag van latex of traagschuim. Je moet er wel rekening mee houden dat ‘hybride’ soms wordt gebruikt als marketingterm. Een matras is pas een echt hybride matras wanneer het een pocketvering kern combineert met een comfortlaag van latex, gelschuim of traagschuim. Matrassen met een binnenkant gemaakt van latex en schuim, of met dunne comfortlagen, zijn eigenlijk geen hybride matrassen.

Wat zijn de componenten van een hybride matras?

Het gemiddelde hybride matras bevat de volgende lagen:

Het beste van beide werelden

Het resultaat is een matras die voor veel mensen het beste van twee werelden biedt: een slaapoppervlak dat het lichaam ondersteunt en tegelijkertijd de druk verlicht. 

Veel hybride matrassen zijn ook ontworpen om enkele van de nadelen die vaak worden geassocieerd met specifieke matrastypen te minimaliseren:

Het gevoel dat een hybride matras geeft

Zoals de naam het al zegt, overbruggen hybride matrassen in wezen de kloof tussen de voordelen van andere soorten matrassen. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke kenmerken:

Hybride matrassen zijn net zo responsief en veerkrachtig als een pocketvering, waarop veel mensen goede seksuele ervaringen hebben. De comfortlaag biedt echter ook een meer dan gemiddeld comfort en goede pijn- en drukverlichting.

In tegenstelling tot een pocketvering kunnen hybride matrassen een aanzienlijke hoeveelheid bewegingen absorberen en minimaliseren. Dit zorgt ervoor dat je minder last hebt van een partner die veel beweegt in zijn of haar slaap.
Hybride matrassen hebben een goede luchtcirculatie in de kern van het matras waardoor ze koeler aanvoelen tijdens het slapen dan de meeste matrassen die volledig bestaan uit schuim of latex. Door de dikke laag kunnen ze echter ook meer warmte vasthouden dan een standaard pocketveringmatras.

Geïsoleerde veren maken minder geluid dan andere matrasveren, maar ook hybride matrassen kunnen van tijd tot tijd piepen en kraken.

Voordelen en nadelen van een hybride matras

De voordelen van een hybride matras

De nadelen van een hybride matras

Hoeveel kost een hybride matras?

Een hybride matras van goede kwaliteit met een hoog aantal pocketveren per m2 en hoogwaardig traagschuim of natuurlatex als toplaag kan aardig wat kosten. Mline 2-persoons matrassen zijn boven de 1000 euro.

Hoe lang gaat een hybride matras mee?

De levensduur van een hybride matras is sterk afhankelijk van (1) het soort en (2) de kwaliteit van de materialen (het schuim en de veren) dat in het matras wordt gebruikt.

Voor wie is een hybride matras geschikt?

Hybride matrassen combineren de beste eigenschappen van veel soorten matrassen zonder veel van de nadelen. De uitstekende isolatie en veerkracht voor tijdens de seks zorgt ervoor dat het hybride matras de voorkeur is van veel koppels. Ze blijven tijdens het slapen vrij koel aanvoelen, maar wanneer een persoon gevoelig is voor nachtelijk zweten, raden we een pocketvering- of een latexmatras aan. Voor mensen die een matras zoeken die geweldig is voor seks en koel slaapt, is een hybride matras de beste keuze. Hoewel hybride matrassen beschikbaar zijn in een breed scala aan stevigheidsniveaus, zijn ze niet geschikt voor mensen die de voorkeur geven aan het zeer zachte gevoel van een matras van traagschuim, of iemand die een zeer stevig matras nodig heeft vanwege overgewicht.

Gerelateerde onderwerpen

Hulpmiddelen voor de keuze naar het beste hybride matras

Andere soorten matrassen

Toch geen hybride? Bekijk de volgende pagina’s:

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
3.7/5 - (3 stemmen)