M line Matras review

Overzicht van alle M line matrassen

M-line is een voorloper op het gebied van slaapproducten, vooral als het gaat om de ontwikkeling van geavanceerde hybride matrassen. Ieder M-line matras is opgebouwd uit verschillende lagen en bestaat uit verschillende materialen en is verkrijgbaar in een harde en een zachte variant. Het zijn high-tech hybride matrassen – de nieuwste technieken worden erin verwerkt. M-line is een merk dat onderdeel is van Beter Bed en is overal verkrijgbaar in Nederland en in België.

In deze review kijken we naar de drie collecties van M-line: De Slow Motion, Cool Motion en de nieuwste Iconic matrassen. Wat is het verschil tussen deze drie collecties en welk M-line matras is voor jou geschikt?

IN HET KORT
 • Matrassen van M-line zijn van de hoogste kwaliteit. Dit is een van de beste merken verkrijgbaar in Nederland. Ze behoren wel tot het hogere prijssegment. 
 • De tijk van M-line matrassen is uitstekend en het bestaat uit Tencel®/Lyocell.
 • Alle M-line matrassen zijn Oeko-Tex 100 gecertificeerd
 • In onze matrassen test kwamen we tot de volgende conclusie:
 

Overzicht van de drie M-line matrassen collecties

Er zijn 3 collecties met ieder 3 tot 4 modellen en met elk één harde en één zachte variant.

Slow Motion​

– Koudschuim
– Traagschuim
– Pocketvering*
– Lyocell tijk

Cool Motion

– Koudschuim
– Traagschuim
– Pocketvering*
– Cool Motion tijk

Iconic

– Koudschuim
– Talalay latex
– Pocketvering*
– Lyocell tijk

Welk M-line matras is het beste?

Dat is een goede vraag!

De keuze van een matras hangt namelijk af van veel verschillende factoren:

 • Je lichaamsbouw en -gewicht
 • Je slaaphouding en eventueel die van je partner
 • Klachten na het slapen, zoals rugpijn of een stijve nek
 • Of je het snel koud of warm hebt in bed
 • Of je veel zweet en veel draait in bed
 • Je voorkeuren, bijvoorbeeld voor een soepel of stevig matras


Er bestaat geen ‘One-size-fits-all’ matras dat perfect is voor iedere slaper. Met dit in het achterhoofd, heeft M-line deze drie collecties uitgebracht. Elke collectie heeft 4 verschillende modellen, met elk een harde en een zachte variant. Dat maakt de keuze wel wat ingewikkeld.

 

Welk M-line matras kun je het beste kiezen?

We raden je sterk aan om de matrassenwijzer van M-line te gebruiken om erachter te komen welk matras het beste bij je past.

M line matrassenwijzer
M line matrassenwijzer

 

Om de matrassenwijzer te gebruiken moet je eerst een aantal vragen beantwoorden. Het advies uit deze test geeft een algemene indruk van welk matras het beste bij je past:

 

Uitgebreide review M-line matrassen

Heb je liever alles in eigen hand en wil je liever zelf ontdekken welk M-line matras het beste bij je past? Hieronder vind je een uitgebreide review van elke collectie.

 

De Slow Motion Matrassen

Deze 8 matrassen zijn de ‘standaard’ hybride matrassen van M line. We zeggen standaard, maar de nieuwste techniek en de beste materialen zijn er in verwerkt. Ze bestaan allemaal uit koudschuim, traagschuim en een milieuvriendelijke Lyocell tijk.

Hieronder zie je het verschil tussen de diverse Slow Motion matrassen.

Model Kenmerken Prijs
Slow Motion 1 & 2 Basic 2 lagen + tijk 19cm dik Vanaf €561,75
Slow Motion 3 & 4 Basic + Clima Support 3 lagen + tijk 22 cm dik Vanaf €786,75
Slow Motion 5 & 6 Hybride 4 lagen + tijk 26 cm dik Vanaf €1.049,25
Slow Motion 7 & 8 Premium Hybride 6 lagen + tijk 26 cm dik Vanaf €1.274,25

Het verschil tussen de even en oneven nummers van de matrassen zit in de stevigheid, oneven matrassen hebben een soft toplaag, terwijl deze bij even matrassen firm is. Bijvoorbeeld Slow Motion 1 is zacht, Slow Motion 2 is hard.

Wat ons betreft is de Slow Motion 5/6 een absolute aanrader als het gaat om ondersteuning, comfort en prijs/kwaliteit verhouding. Dit model is ook volgens de Consumentenbond het beste matras van M-line: het scoorde goed in de ondersteuningstest en ventilatietest. De 5 is de zachtere variant en de 6 is de hardere variant.

De Cool Motion Matrassen

Deze matrassen hebben eigenlijk dezelfde vulling als de Slow Motion matrassen. Ook de prijzen, maten, modellen en de voorwaarden zijn precies hetzelfde.

Het enige verschil tussen de Cool- en Slow Motion matrassen zit eigenlijk in de tijk:

 • Slow Motion matrassen hebben een tijk van Lyocell (ook wel Tencel genoemd). Deze bestaat uit houtvezels van de eucalyptusboom en is daardoor meer milieuvriendelijk.
 • Cool Motion matrassen hebben een tijk verwerkt met de ATC® (Active Temperature Control) technology. Deze is gemaakt van speciale microvezels die koel aanvoelen en je lichaamswarmte opnemen.

Kies dus voor de Cool Motion collectie als je het snel warm hebt. Hetzelfde advies geldt voor deze collectie: de modellen 5 & 6 zijn de beste prijs/kwaliteit hybride matrassen.

De Iconic Matrassen

De Iconic matrassen behoren tot de nieuwste collectie van M-line. Hiermee herintroduceerde M-line een echte klassieker, een icoon in de matrassenwereld, maar dan aangevuld met de nieuwste technieken: natuurlijk Talalay latex.

Een klassieker, want dit materiaal is na al die jaren nog steeds erg geliefd. Voor M line een reden om dit matras opnieuw uit te vinden, maar dan met de moderne techniek die je van M-line gewend bent. Het resultaat? Klassieke stijl en klasse in een verrassende combinatie met comfort en functionaliteit die de naam ‘Iconic’ in alle opzichten eer aandoet.

Met rijke materialen, bewezen technieken en slimme innovaties wordt de lat hoog gelegd!

Overzicht van de Iconic matrassen

Net zoals bij de andere matrassen uit de M line collectie zijn de Iconic matrassen opgebouwd uit verschillende lagen, waarbij iedere laag bijzondere kenmerken bezit waardoor je lichaam optimaal ondersteund wordt.

De verschillende opbouw van deze diverse lagen zorgt voor drie verschillende Iconic matrassen die elkaar opvolgen in mate van comfort: de Iconic Star, Iconic Hero en Iconic Legend. Alle drie zijn verkrijgbaar in twee varianten: zacht en hard. Hieronder zie je de verschillen tussen de Iconic matrassen.

Model Kenmerken Prijs
Iconic Star 3 lagen + tijk 22cm dik Vanaf €599,25
Iconic Hero 4 lagen + tijk 26cm dik Vanaf €786,75
Iconic Legend 5 lagen + tijk 26cm dik Vanaf €1.049,25

Het verschil tussen de even en oneven nummers van de matrassen zit in de stevigheid, oneven matrassen hebben een soft toplaag, terwijl deze bij even matrassen firm is. Door het gebruik van latex met verschillende hard- en dichtheden is het onderscheid tussen soepel en stevig goed voelbaar.

Het grote kenmerk van de Iconic matrassen is het gebruik van Talalay latex. Bij deze methode wordt het schuim snel ingevroren voordat het wordt verwarmd. Hierdoor ontstaat een ‘luchtiger’ soort schuim dat meer comfort biedt aan de slaper, doordat het beter ademt en de drukpunten beter opvangt.

Wat is dan precies het verschil tussen de M-line Iconic Star, Hero en Legend matrassen? 

Het Iconic Legend matras is uiteraard het beste matras uit de collectie. Deze mix van pocketvering + koudschuim + traagschuim + Talalay latex is ongekend! 

De verkoopvoorwaarden van M-line

Gratis verzending op alle aankopen

Bestellingen bij M-line worden altijd gratis thuis geleverd door bezorgers van Beter Bed. De levertijd is afhankelijk van de directe voorraad en wordt keurig weergegeven bij ieder product.

Let op de 100 dagen omruilgarantie!

Indien het matras niet voldoet aan je verwachtingen kun je het binnen 100 dagen omruilen tegen een ander type matras. De 100 dagen omruilgarantie is echter niet zo goed als het klinkt.

Je krijgt GEEN geld terug en je kunt maar éénmalig omruilen voor een ander model.
Hier zijn kosten aan verbonden: €75 als je online besteld hebt. In de winkel kan dat verschillen per dealer…. goed navragen dus!

Bovendien zijn er heel wat voorwaarden:

 • Je moet minimaal 30 dagen proefslapen voordat je kunt omruilen.
 • De omruilgarantie geldt alleen voor 1-persoons matrassen t/m 100cm.
 • Als je in de winkel koopt, moet je het matras ook via die dealer retourneren.
 • Het matras moet zo schoon mogelijk blijven.
 • Je kunt slechts één keer per persoon gebruik maken van de omruilgarantie

Garantie en kleine lettertjes

Als basis geldt er een wettelijke garantie op alle matrassen. Daarnaast geldt de volgende garantie voor de 3 collecties:

 • 1 jaar volledige garantie op de tijk.
 • 2 jaar volledige garantie op de kern Cool en Slow Motion 1 & 2 matrassen.
  Na 2 jaar, geldt een korting (berekend als percentage over de aanschafwaarde van het oorspronkelijke product) op de aanschafprijs van een vervangend matras:
  • Jaar 3: 75% korting
  • Jaar 4: 50% korting
  • Jaar 5: 25% korting
 • 5 jaar volledige garantie op de kern Cool en Slow Motion 3, 4, 5, 6, 7, 8 matrassen. Na 5 jaar, geldt een korting (berekend als percentage over de aanschafwaarde van het oorspronkelijke product) op de aanschafprijs van een vervangend matras:
  • Jaar 6: 80% korting
  • Jaar 7: 60% korting
  • Jaar 8: 40% korting
  • Jaar 9: 20% korting
  • Jaar 10: 10% korting

De garantie is niet zo bijzonder, en dat is vreemd aangezien de matrassen van hoge kwaliteit zijn.

Veilig online betalen

Er wordt geen meerprijs berekend voor het online betalen. Je kunt gewoon via iDeal of Mastercard betalen of je kunt met Klarna achteraf betalen. Via Beter Bed kun je zelfs gespreid betalen.

Veelgestelde vragen over M-line

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over M line matrassen.

Het blijft een persoonlijke keuze. Het hangt af van veel verschillende factoren. Om te bepalen welk matras het beste bij je past, kun je de M-line matraswijzertest doen. Binnen enkele minuten weet je precies welk matras het beste bij je past.

Het verschil zit in de tijk. De Slow Motion heeft een milieuvriendelijke tijk van Lyocell. De Cool Motion heeft een verkoelende tijk van microvezels.

Op ieder M line matras zit een label aan de zijkant. Als je het label goed kunt lezen, dan ligt het matras met de juiste kant boven.

Er zijn veel dealers waar je even kunt proefliggen op een M-line. Echter, dit is naar onze mening niet lang genoeg, vaak moet je een aantal weken slapen op een matras voordat je er aan gewend bent.

De meeste M-line matrassen zijn hybride matrassen die bestaan uit verschillende lagen, gevuld met duurdere en betere materialen, zoals 7-zones pocketveren, traagschuim en latex. Ze hebben een hoogwaardige Tencel/Lyocell tijk die afritsbaar en wasbaar is op 60°C. Ze zijn slijtvast en duurzaam.

M-line is onderdeel van Beter Bed, maar heeft ook een eigen webshop. Je kunt een M-line matras het beste kopen via deze twee websites.

De gemiddelde levensduur van M-line matrassen bedraagt 10 jaar, mede afhankelijk van de intensiteit van het gebruik en hoe goed het matras onderhouden is, bijvoorbeeld door het gebruik van een goede molton of matrasbeschermer.

Er wordt aangeraden om een M-line matras minstens 1 keer per 3 maanden om te draaien. Hierbij dien je het hoofd en het voeteneinde te draaien. De onderzijde kan niet aan de bovenkant worden gelegd. Je kunt het matras dus niet omkeren.

We raden zeker aan om een molton of matrasbeschermer om te wisselen. Deze kun je eenvoudig wassen en het verhoogt de levensduur van het matras.

Bij kuilvorming dieper dan 2 cm raden wij aan om contact op te nemen met de klantenservice.

De verschillende lagen van het matras worden aan elkaar gelijmd. Hierdoor kan er in het begin een vreemde geur ontstaan. Deze geur is niet schadelijk! Om dit te voorkomen kun je het beste zowel het matras als je slaapkamer een paar uren goed luchten voordat je het bed opmaakt.

Bekijk onze matrassen test en onze matrassenvergelijking om er achter te komen welk matras het beste bij je past.

Heb jij verder nog vragen? Laat ze achter in de comments.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
4.3/5 - (236 stemmen)