Eenpersoons matras

Alle informatie over eenpersoonsmatrassen

Je bent hier terecht gekomen omdat je op zoek bent naar een eenpersoons matras. Het kan zijn dat je een matras van 90x200cm nodig hebt voor de kamer van je kinderen of voor een logeerkamer. Ook alleenstanden of senioren met een kleine slaapkamer kiezen vaak voor een standaard eenpersoonsbed om ruimte te besparen. Maar hoe kies je een eenpersoons matras?

Maten eenpersoonsmatras

Met een 1-persoonsbed wordt 9 van de 10 keer een bed met de afmeting 80x200cm of 90x200cm bedoeld. Maar er zijn ook heel wat afwijkende matras maten beschikbaar. Zo zijn eenpersoonsmatrassen met lengtematen 210cm en 220cm erg popular in Nederland. Online vind je in ieder geval de volgende maten:

Hieronder vind je een overzicht van alle eenpersoonsmatras maten

Breedte 70 cm Breedte 80 cm Breedte 90 cm
70 x 190 cm 80 x 190 cm 90 x 190 cm
70 x 200 cm 80 x 200 cm 90 x 200 cm
70 x 210 cm 80 x 210 cm 90 x 210 cm
70 x 220 cm 80 x 220 cm 90 x 220 cm

Heb je al een bed en heb je enkel een 1-persoonsmatras nodig? Dan is de keuze eenvoudig. Je kiest logischerwijs voor een matras dat goed past bij de afmetingen van je bed. Let op dat je niet alleen de breedte maar ook de lengte goed meet.

twee 1-persoons matrassen op een bed

Eenpersoonsmatrassen kunnen ook als praktische invulling gebruikt worden voor een tweepersoonsbed. Wanneer je een ander postuur, gewicht of slaapgewoontes hebt dan je partner, dan kun je kiezen om twee losse 1-persoonsmatrassen te gebruiken.

Of je beter twee losse 1-persoonsmatrassen of juist één 2persoonsmatras moet kopen, hangt af van je situatie en persoonlijke voorkeuren. Je kiest dan ieder een matras naar keuze dat het beste bij past. In dat geval kan een matraswig erg voordelig zijn.

Welke eenpersoonsmatras past bij mij?

Wanneer je niet weet welke maat matras je moet kopen, let dan op de volgende drie punten:

Zorg er in ieder geval voor dat je voldoende ruimte hebt om in en uit je bed te stappen. Heb je een relatief grote slaapkamer? Fijn, maak er gebruik van en kies dan voor een 1-persoonsbed van minimaal 90x200cm.

Ben je groter dan 1.80m, kies dan een matras die langer is dan 200 cm. Als vuistregel kun je aanhouden dat de lengtemaat 20 cm langer is dan je eigen lichaamslengte.

Voor een volwassen persoon is 70cm aan de smalle kant. Zeker als je vaak de neiging hebt om je ‘s nachts om te draaien.

Kom je er dan nog niet uit, kies dan de standaard maat 90x200cm.

Soorten eenpersoonsmatras

Naast de vele verschillende maten en afmetingen is er ook een brede keuze in matras soorten. Zo vind je bijvoorbeeld matrassen met vullingen van traagschuim, vering of latex. Ieder soort matras heeft zijn unieke eigenschappen en daarbij zijn eigen voordelen en nadelen. Daarom is het verstandig om in ieder geval goed na te denken over wat je lichaam nodig heeft en wat je zelf het fijnste vindt.

In onze koopgids vind je uitgebreide informatie over alle soorten matrassen.

Een 1-persoons matras online kopen

Je hebt het geschikte eenpersoonsmatras gevonden voor je bed. Welk merk bestel je dan en waar koop het matras? Tegenwoordig kun je matrassen eenvoudig online bestellen.

Sterker nog, je bespaart tijd en geld door je eenpersoonsmatras thuis te laten leveren. Vele online aanbieders hebben gratis leveringsopties en lange proefperioden met gratis retour. Hiermee loop je als consument 0 risico. Ben je niet tevreden met je nieuwe eenpersoonsmatras, dan kun je deze gratis retourneren en krijg je jouw geld terug.

Let wel goed op dat je de voorwaarden goed door leest. 

Het beste eenpersoons matras

Welk matras het beste bij je past hangt volledig aan jou. Zo slaapt de een graag op een matras dat zacht aanvoelt, en de ander juist op een matras dat steviger en stabieler aanvoelt. Denk in ieder geval goed na wat je belangrijk vindt aan een matras en waar je het prettigst op ligt, zodat je kunt kiezen welk type matras voor jou het meest geschikt is. Wanneer je graag meer advies wilt over welk soort eenpersoonsmatras bij je past, lees dan ons koopgids. Bekijk daarnaast onze vergelijking van de beste matrassen en kies het matras dat bij jou past.

Het Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Emma One Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Slow Motion matras

TOT 50% KORTING

Aanbiedingen voor 1-persoons matrassen

We delen op onze korting pagina het hele jaar door aantrekkelijke aanbiedingen en kortingscodes op matrassen. Houd deze pagina daarom goed in de gaten. Zo kun je jouw nieuwe 1-persoons matras voor minder geld scoren!

Gerelateerde onderwerpen

Om het beste eenpersoonsmatras te vinden kun je ook de volgende pagina’s bezoeken.

Ook interessant voor jou

Toch geen eenpersoons matras? Vind meer informatie over overige maten.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
5/5 - (4 stemmen)