Simba Matras Review

Onze uitgebreide review van het Simba matras
Ben je opzoek naar een nieuw matras maar weet je niet precies waar je naar opzoek bent? Zoek niet verder en ontdek onze Simba matras review. Simba is een nieuwe-generatie matras van 25cm dik en bevat een mix van de beste slaaptechnologieën. Het is in feite veruit het beste one-fits-all hybride matras op de markt. Leuk feitje voordat we beginnen met de review: in het Swahili betekent Simba ‘koning van slaap’. BesteMatras.info heeft de maat 140 x 200 cm getest, je kunt de uitgebreide Simba matras review hieronder terug vinden. Deze review bevat mogelijk affiliate links. Klik je op de link, dan kost het jou als consument niets extra’s. Heb je weinig tijd, bekijk dan onze eindoordeel over het Simba matras. Wil je rechtstreeks naar de eindbeoordeling, bekijk dan onze Simba matras review.

Simba matras review highlights

Simba matras

simba matras met logo

➞ simbamatras.nl

Hoewel het Simba Hybrid® matras vrij nieuw is heeft Simba veel ervaring op het gebied van matrassen. Sinds 1979 levert het bedrijf uit Engeland matrassen aan traditionele matrasfabrikanten in meer dan 35 landen. Tien jaar later pas besloot Simba om zijn eigen universele matrassen te produceren. De slaapexperts van Simba richten zich sterk op de wetenschap achter onze nachtrust. Er zijn enorm veel wetenschappelijke gegevens verwerkt in het ontwikkelen van de matrassen.

Simba heeft data van het Sleep To Live Institute gebruikt, dat meer dan 10 miljoen verschillende mensen heeft geprofileerd. Aan de hand van al deze data en onderzoeken hebben zij 70 verschillende prototypes ontwikkeld, voordat zij uitkwamen bij het perfecte matras. Daar komt veel bij kijken: alle lagen moesten samenwerken om zo een optimale nachtrust te kunnen bieden. Zij hebben dan ook veel verschillende materialen getest op verschillende plaatsen in het matras en zijn uiteindelijk uitgekomen bij een matras bestaande uit de perfecte combinatie van materialen en structuur. Het resultaat is een one-size-fits-all matras, de Simba hybrid®: een sublieme combinatie van comfort en ondersteuning.

De samenstelling van het Simba matras

Wanneer je zoekt naar matrassen op het internet zul je waarschijnlijk opmerken dat er weinig matrassen zijn die uit één massief stuk of soort materiaal bestaat. Vrijwel alle matrassen van redelijke kwaliteit hebben een vulling met verschillende lagen en materialen. De bekendste materialen die gebruikt worden als vulling zijn: koudschuim, traagschuim, pocketvering en latex. Het Simba matras is een mix van al deze materialen en wordt daarom ‘hybride’ genoemd.

Er zijn een aantal factoren die bepalen de invloed op hoe goed een matras is. Bijvoorbeeld de gebruikte materialen en dikte van elke laag, de kwaliteit van het materiaal en de volgorde waarin de lagen op elkaar liggen zijn. In deze review kijken naar de samenstelling van het matras en beoordelen we aan de hand hiervan het Simba matras.

De vijf lagen van het Simba matras

simba hybrid matras

Met een dikte van 25 cm is Simba opgebouwd uit 5 afzonderlijke lagen en een hypoallergene ademende beschermhoes:

SimbaPura is een hoes gemakt van 100% polyester en dient als slaapoppervlak. Het is hypoallergeen en het heeft ventilerende en temperatuur regulerende eigenschappen. Je kunt het matras gemakkelijk schoonhouden: de hoes is afritsbaar en wasbaar op 30 graden Celsius. Het grote voordeel is dat de rits aan de bovenkant zit, zo hoef je niet de hele hoes eruit te halen om die daarna weer er omheen te doen. De hoes is redelijk dun, wel zacht, responsief en buitengewoon ademend: doordat er geen schuim in de hoes zit kan deze gemakkelijk luchten. De hoes van Simba kun je duidelijk herkennen door de witte vierkantjes en de grijze rand er omheen.

Simbatex is een latexlaag van 5 cm gemaakt van synthetische latex (dichtheid: 75kg/m3).Het is een zachte laag en heeft een verkoelend effect. Het is zeker een goede vervanger in plaats van traagschuim als bovenlaag. Pluspuntje: aangezien het kunstmatige latex bevat, zal het geen latex allergie veroorzaken. Wel zitten er balsems met sojaboonextract in, het enige in de Simba dat wel een allergie kan uitlokken.

In het matras zitten er 2.500 conische veren die los van elkaar verpakt en dus afzonderlijk van elkaar met je lichaam meebewegen. De conische vorm van de veren zorgt ervoor dat de verhouding tussen kracht en indrukking oplopend is (progressieve veerkracht). Doordat de veren goed buigbaar zijn en een hoog draagvermogen hebben, hoeven ze niet per se dik te zijn, ze zijn namelijk 2cm maar je voelt wel dat ze een goede veerkracht hebben. In veel van de klantenreviews lees je dat ze de veren zelf voelen doordat er een latexlaag erboven zit: de lagen sluiten perfect aan elkaar om een optimale slaap te garanderen. Daarnaast geldt: hoe meer veren en hoe beter de kwaliteit van de veren, des te meer plezier heb je van jouw matras, en hiermee onderscheidt Simba zich van zijn concurrenten.

Deze visco-elastische schuimlaag is 3 cm dik en heeft een dichtheid van 50kg/m3. Traagschuim is een materiaal dat doorgaans veel warmte vasthoudt. Door de lichaamstemperatuur vormt deze laag zich naar de contouren van je lichaam, waardoor je gewicht egaal verdeeld wordt over het contactoppervlak en er nagenoeg geen drukpunten zijn. Deze laag ondersteunt de conische pocketveren op een perfecte manier. Deze zorgen er namelijk voor dat je het niet te heet krijgt, maar nog wel steeds kunt profiteren van het op maat gemaakte comfort dat je kunt verwachten van een traagschuimmatras. De dichtheid 50kg/m3 is de perfecte dichtheid voor traagschuim.

Deze ondersteunende schuimlaag van 15 cm biedt stevige en stabiele steun aan. Het is de fundamentele basis van het matras als geheel. Deze laag is onderverdeeld in 7 comfortzones en heeft een dichtheid van 33kg/m3. Het is een groot deel van het matras en doet zijn werk zoals het moet.

Temperatuurregulerende eigenschappen

Er is goed nagedacht over de slaapklimaat: zo bestaat de bovenkant van het Simba matras uit de SimbaPura hoes en een laag Simbatex. SimbaPura heef ventilerende en temperatuur regulerende eigenschappen. Simbatex bestaat uit synthetische latex met een mix van duurzame natuurlijke grondstoffen zoals soja olie en verfrissende natuurlijke balsems. Daarnaast heeft deze laag een unieke open celstructuur die zorgt voor een goede ventilatie en vochtafvoer. Over het algemeen zul je het dus niet snel te warm krijgen als je op een Simba slaapt.

Voordeel van pocketvering

De individueel verpakte pocketveren bewegen los van elkaar en het traagschuim past zich precies aan de contouren van je lichaam, het matras is hierdoor zeer responsief. Als iemand op de ene helft van het matras beweegt, dan zijn deze bewegingen niet voelbaar voor de persoon op de rechterhelft en vice versa. Je hebt dus geen last van de ander zijn/haar slaapgewoontes. De stabiliteit van het matras tijdens bewegingen is uitstekend. Zo kunnen twee slapers met verschillende slaappatronen ongestoord van een perfecte nachtrust genieten. Het maakt niet uit of je een rugslaper, een buikslaper of een zijslaper bent; het Simba matras is geschikt voor iedereen, ongeacht je slaappatroon en slaapoppervlak.

Simba is niet alleen geschikt voor ieder persoon, maar is ook gemaakt voor iedere ondergrond: het kan op: een lattenbodem, boxspring, spiraalbodem, op een aantal pallets of zelfs op de grond. Het matras kan gebogen worden en kan dus ook samen met een (elektrische-) verstelbare bodem gebruikt worden.

Het Simba matras onderhouden

Een asymmetrisch matras zoals deze hoef je in principe niet om te draaien. Mocht je de levensduur van je matras willen verlengen (de levensduur is minstens 10 jaar, zolang geven ze in ieder geval garantie op het matras) dan kun je het matras altijd linksom of rechtsom draaien. Ze maken gebruik van pocketveren. Dit zijn individueel verpakte veren die los van elkaar kunnen bewegen. Het roteren van het matras kan deze veerkracht verlengen omdat het matras dan anders belast wordt.

De hypoallergene bovenlaag, SimbaPura is afritsbaar en wasbaar (30 graden) zodat je het matras altijd schoon kunt houden. Daarnaast kun je een vochtige, schone doek gebruiken en kleine cirkelvormige bewegingen maken voor een kleine schoonmaak. Reinigingsproducten voor lichte stoffen zijn voldoende.

Prijzen en maten review

Door de tussenpersonen te verkleinen en de logistiek te optimaliseren, zijn Simba matrassen tot 50% goedkoper dan kwalitatief vergelijkbare matrassen in de traditionele handel. Simba is qua prijs vergelijkbaar, vaak wel ietsje duurder dan zijn concurrenten, maar dat neemt niet weg dat het veel competitiever is geprijsd dan alle andere matrassen die via traditionele kanalen worden verkocht. Dit is een overzicht van de prijzen van de meest populaire maten:

Maten Prijzen
Populaire maten
80 x 200 cm €399
90 x 200 cm €499
100 x 200 cm €529
160 x 200 cm €649
180 x 200 cm €849

Alle gangbare maten zijn verkrijgbaar op de website van Simba. Ook de lengtes 210cm en 220cm en bijvoorbeeld de maat 200 x 200 cm zijn te bestellen. Om alle maten en de bijbehorende prijzen te bekijken, navigeer naar de webshop.

Betaalmogelijkheden bij Simba

Bij Simba kun je betalen met iDEAL, PayPal en creditcard. Daarnaast kun je gespreid betalen met In3.

Een nieuw bed of matras koop je niet elke maand. Grotere bedragen zijn nooit fijn om in één keer te betalen. Daarom werkt Simba samen met In3. In3 maakt het mogelijk om heel eenvoudig in drie termijnen te betalen. Dit alles zonder rente of lening. De eerste betaling betaal je direct met iDEAL.

Aanbiedingen bij Simba

Naast het feit dat het matras een eerlijke prijs heeft, biedt Simba regelmatig kortingen aan waarmee je de kosten nog verder kunt verlagen. De meest recente kortingscodes voor Simba vind je op de Simba matras korting pagina. Je kunt de kortingscodes gewoon bij het afrekenen invoeren. 

Bezorging van het Simba matras

De levering is gratis en snel. Het Simba matras wordt in een doos bij jou thuisbezorgd via UPS. Het matras wordt vaccumverpakt in een doos vervoerd om de transportkosten te verlagen. Bovendien helpt dit om het impact op het milieu te beperken. De doos waarin Simba wordt geleverd is relatief klein (50x50x105cm), waardoor het gemakkelijk in een gemiddelde stadsauto past.

Zodra je de verpakking hebt geopend met de foliesnijder, duurt het ongeveer 3 tot 5 uurtjes voordat de Simba zijn originele staat terug krijgt. Net als bij alle nieuwe producten, heeft ook Simba in het begin een lichte geur van “nieuwigheid”. Het is normaal en absoluut niet schadelijk. We raden je aan de ruimte waarin je je Simba plaatst goed te ventileren. Omdat er echter uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt zijn, zal deze lichte geur binnen een tijdje weer verdwijnen.

Geen beschadiging bij het bezorgen

Doordat het matras pocketveren bevat, zou men kunnen denken dat het matras beschadigd kan raken door het oprollen en vacuum verpakken. Simba geeft echter duidelijk aan het matras uitgebreid te hebben getest. De pocketveren zijn speciaal ontworpen om opgerold te worden dankzij hun conische vorm – de individuele veer kan in elkaar draaien, plat gedrukt worden en bij het uitpakken weer zijn originele vorm terug krijgen zonder enige beschadiging.

Daarnaast maken ze gebruik van speciale machines die op een zorgvuldige en nauwkeurige manier het matras oprolt en verpakt. Simba heeft het proces uitvoerig getest en garandeert dat dit voor het matras niet schadelijk is. Mocht er bovendien toch een fabricagefout of iets dergelijks zijn, dan heb je recht op 10 jaar garantie op je Simba matras.

levering simba emma

Doordat het matras goed verpakt zit, weet je zeker dat je een nieuw matras ontvangt: het is onmogelijk, of ontzettend prijzig om de matrassen opnieuw te verpakken. Je kunt Simba gedurende 9 maanden in de doos behouden zonder schade te lopen.

Klantenservice & verkoopvoorwaarden bij Simba

Sommige webshops hanteren geen klantvriendelijke voorwaarden. Hierdoor is het lastig om een matras goed uit te proberen.  Het is daarom belangrijk om de verkoop en retourvoorwaarden goed door te lezen voordat je een matras aankoopt. In dit gedeelte van de review kijken we naar de voorwaarden van Simba.

Wat houdt de 10 jaar garantie van Simba in?

Omdat het bedrijf Simba 100% achter haar product staat, geven zij 10 jaar garantie op het matras. In geval van een tekortkoming aan het matras, dat niet voortkomt uit onredelijk gebruik, dekt de 10 jaar garantie fabricagefouten en defecten van technische aard.

Als dus blijkt dat het een fabricagefout is, komen zij het matras gratis ophalen en krijg je tegelijkertijd een nieuw exemplaar van Simba toegestuurd. Zorg ervoor dat je het ontvangstbewijs of de originele factuur goed bewaart, want zonder dit bewijs kun je geen aanspraak maken op je garantie!

100 nachten zorgeloos proefslapen

Simba biedt 100 dagen proeftijd aan. Geen addertjes, geen kleine lettertjes. De proeftijd gaat in de dag van de levering. Je kunt hem helemaal uitpakken en gebruiken zoals je dat normaal thuis zou doen. Daarnaast hoef je de verpakking en de doos niet te bewaren – zij regelen het allemaal zelf.

Er wordt wel aangeraden om je matras voor een periode van minimaal 30 dagen uit te proberen, het kan soms namelijk even duren voordat je gewend bent aan een nieuw matras.

Wat als het matras uiteindelijk goed bevalt?
Mocht het matras goed bevallen, dan krijg je van Simba 10 jaar garantie – het matras blijft minstens zo lang goed!

Wat als het matras toch niet helemaal bevalt?
Indien je niet 100% tevreden bent, krijg je het gehele aankoopbedrag terug en komen ze het matras gratis ophalen. Het retourneren is gratis en Simba doet niet moeilijk. Het matras wordt opgehaald en je ontvangt na enkele werkdagen het aankoopbedrag terug. Alle bruikbare matrassen worden geschonken aan een goed doel. Je oude matras wordt indien nodig gratis opgehaald door PostNL en gerecycled ten koste van Simba.

Niet minder dan 95% van de slapers behouden het matras na de 100 dagen proeftijd. Er bestaat dus een grote kans dat je je matras behoudt: het grootste deel van de mensen die slapen op een matras van Simba lijken ongelofelijk blij te zijn met hun matrassen. Iedere dag worden er positieve recensies geschreven over deze matrassen. Neem eens een kijkje op hun website bij de reviews.

Showrooms en winkels

Uitstekende kwaliteit en goede service is waar ze bij Simba voor staan. Het is vandaar niet gek dat het Simba-matras exclusief in alle Goossens Wonen & Slapen-filialen ligt. Ondanks de mogelijkheid om enkele minuten proef te liggen, zijn zij nog steeds van mening dat dat niet voldoende is om te kijken of het matras echt geschikt is voor jou. Daarom bieden zij iedereen 100 dagen proefslapen aan na aankoop van het matras. Indien je tijdens deze 100 dagen niet tevreden bent, kun je het matras door Goossens laten ophalen en krijg je het gehele aankoopbedrag terug!

Let wel op: wanneer je bij/via Goossens een Simba koopt ben je verbonden aan de voorwaarden van Goossens. De garantievoorwaarden zijn 10 jaar op het matras bij zowel Goossens als Simba. Daarnaast kun je bij de meeste Goossens-winkels het matras niet meteen meenemen, aangezien het showrooms zijn.

Voor wie is het Simba matras het meest geschikt?

Het Simba matras is vooral geschikt voor:

Ben je opzoek naar een gegarandeerde goede nachtrust?
Wat betreft de hardheid scoort het Simba matras scoort een 6 op 10. Het matras is niet te zacht maar zeker ook niet te hard. Het is stabiel, houdt zweet op een afstand en lijkt steady genoeg om zeker 10 jaar lang mee te gaan. Volgens een onafhankelijk onderzoek van The Gild, slapen Simba-eigenaars 21 minuten extra per nacht. Dat zijn per jaar maar liefst 16 extra nachten!

Heb je liever een matras met meer dan alleen schuim?
Je wilt een matras met een mix van de beste slaaptechnologieën. En dat komt goed uit, want het Simba matras is een geavanceerde hybride matras en combineert latex, pocketveren, traagschuim én koudschuim: het biedt meer dan een schuimmatras dankzij zijn slimme samenstelling. Weet je niet of je liever schuim of vering wilt, dan is dit een veilige keuze.

Ben je opzoek naar een matras dat zich perfect aan je lichaam past?
De responsiveness van Simba is een van de beste. De combinatie van latex + pocketvering werkt uitstekend. Dit is niet voor niets dat Simba standaard het ‘beste matras voor seks’ wordt benoemd…

 

Dit zijn onze favorieten matrassen van dit moment

Beste traagschuim

Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Beste Pocketvering

Emma Hybrid matras

NU -50% KORTING 🏷

Hoogste kwaliteit

M line Xtra Fit matras

TOT 50% KORTING

Onze review van het Simba matras

Interesse om het Simba matras uit te testen? Je kunt het bestellen via de webshop, thuis 100 nachten er op slapen en beslissen of het bevalt of niet. Bevalt het niet, dan ontvang je jouw geld terug! 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Eén reactie

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Wij hebben 2 jaar terug een simba matras gekocht en het matras is helemaal ingezakt en staan elke dag op met een rug pijn.
  Terwijl we eerder altijd lekker geslapen wakker werden.
  Wat kunnen jullie voor ons betekenen want zover ik weet hadden wij 10 jaar garantie.
  Graag zie ik u antwoord tegemoet.

  Met vriendelijke groet,

  S. Ulu

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
4.8/5 - (298 stemmen)