Een matras in de winkel kopen

Matras kopen bij een fysieke winkel

Het is absoluut geen geheim dat de meeste grote matraswinkels wel wat speelruimte hebben met de prijzen voor matrassen die worden aangeboden. Maar niet iedereen voelt zich op zijn gemak bij onderhandelingen in de winkel.

In deze korte en eenvoudige handleiding leggen we de beste manier uit om een matras in de winkel te kopen.

Een matras bij de specialist halen

matras winkel verkopers

Het belangrijkste voordeel van het kopen van een matras in een winkel is de mogelijkheid om het matras uit te proberen. Het is belangrijk om te controleren of je de juiste ondersteuning en comfort in een matras ervaart, iets wat online niet mogelijk is. (Goede ondersteuning betekent dat je recht kunt liggen in een goede positie, comfort betekent geen druk of pijn voelen tijdens het liggen).

Een ander voordeel van het kopen van een matras in een echte winkel is de klantenservice. Als je een matrasbeschermer moet laten vervangen, een kussen moet terugsturen, enzovoorts, is dat vaak gewoon mogelijk in de winkel zelf.

De voordelen van fysieke matrassen winkels

De belangrijkste voordelen van winkelen in een fysieke winkel:

De nadelen van fysieke matrassen winkels

Het nadeel van het kopen van een matras in een fysieke winkel is dat het een intimiderende ervaring kan zijn, en als je niet goed in onderhandelen bent, betaal je waarschijnlijk meer geld dan bij een online winkel. Veel mensen voelen zich niet op hun gemak wanneer ze op een matras moeten liggen in het bijzijn van anderen, vooral als het een verkoper is die het duurst mogelijke matras wilt verkopen. Daarom kan het hele proces enigszins onhandig en ongemakkelijk aanvoelen, en bovendien veel tijd kosten.
Tip: Als een winkel bereid is om over de prijs te onderhandelen, dan zijn de matrassen die ze aanbieden te duur. Zorg er dus voor dat je een fikse korting krijgt op het aankoopbedrag. Matrasfabrikanten stellen contractueel minimumprijzen vast waaraan verkopers zich moeten houden. Winkels moeten deze minimumprijzen hanteren, of de matrassen duurder prijzen en onderhandelen met klanten. De meeste grotere ketens en online winkels hanteren de minimumprijzen.

De beste winkels om een matras te kopen

Voer allereerst online wat onderzoek uit om vertrouwd te raken met de met het selectieproces en wat je kunt verwachten. Hierdoor voel je jezelf een stuk comfortabeler en zelfverzekerder als je in de winkel bent. In feite ben je al aan deze stap bezig als je dit leest! Bekijk de andere pagina’s op deze website zoals onze gids voor het kopen van matrassen.

Dit zijn de belangrijkste matrassen winkels met fysieke winkels in Nederland:

Heb je een online merk overwogen? Hier zijn enkele van onze favorieten, of ga naar het overzicht met vergelijkingen.

De 3 manieren om een matras te kopen

Afhankelijk van de hoeveelheid onderzoek die je bereid bent te doen om een goede deal te krijgen hebben we verschillende aanbevelingen.

1

In de winkel een deal pakken

Vind het juiste matras in een showroom, vergelijk de prijs online en ga dan terug naar de showroom met de laagst gevonden prijs en probeer de verkoper een lager aanbod te laten maken. Als je een goede onderhandelaar bent is het mogelijk om een fikse korting te krijgen. Houd altijd rekening met de prijs die je online hebt gevonden – de prijs die je betaalt moet daar gelijk aan zijn of lager. Als je niet tot een prijs overeenkomt, koop het matras dan online. Dit kost wat meer moeite, maar dan heb je wel een matras tegen de laagst mogelijke prijs.

2

Eerst naar de winkel, dan online kopen

Als je niet genoeg tijd of geduld hebt om optie 1 te volgen, dan kun je het laatste deel overslaan. Ga naar een showroom, vind een goed matras, vergelijk het vervolgens online en koop het direct online als de prijzen lager zijn. Je geeft de fysieke winkel geen kans om je een beter aanbod te doen, maar je hoeft niet door de onderhandelingen heen te gaan.

3

Online bestellen, thuis uitproberen

Koop het matras rechtstreeks bij een van de online fabrikanten zoals Emma, Matt of Simba. Als het je niet bevalt, kun je het altijd retourneren en dan een van de andere aanbevelingen volgen. Dit is de eenvoudigste en snelste manier om een matras te kopen. Als je je overweldigd voelt door dit hele proces, is er niets mis om eerst deze route te volgen, en als het niet werkt pas te beginnen met optie 1.

Matrassen die je online kunt vinden

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van goede matrassen die je online kunt kopen. Ze zijn betaalbaar, worden gratis geleverd tot aan je voordeur en komen met een proeftijdregeling, een garantie en de mogelijkheid om de matrassen retour te sturen.

Het Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Emma One Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Slow Motion matras

TOT 50% KORTING
Matrassen koopgids

Ga je een matras in de winkel kopen? Lees dan eerst dit

Gerelateerde pagina's

Hulp bij de zoektocht van een nieuw matras.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
3.7/5 - (4 stemmen)