Bedzzzy Matras Review

Onze uitgebreide review van het Bedzzzy matras

Koninlijke Auping lanceerde in 2019 het flexibele ‘slaapabonnement’ Bedzzzy. Dit startup maakt het leasen van een circulaire matras mogelijk. Vanaf nu kunnen klanten een duurzaam matras leasen en elk vijf jaar een nieuwe ontvangen. Met Bedzzzy hoopt Auping om de transitie naar een circulaire economie versneld te realiseren.

Swiss Sense richtte de startup Club 9, een vergelijkbaar concept met een sleepservice abonnement van vijf jaar. Bekijk onze uitgebreide vergelijking als je twijfelt tussen het Bedzzzy of het Club 9 matras

In deze review van het Bedzzzy matras kijken we in details naar hoe het abonnement werkt, hoe het matras is samengesteld en vind je alles over de prijs, verkoopvoorwaarden en verkrijgbare maten.

Snelmenu

Review van het Bedzzzy lease abonnement

Bij Bedzzzy verkopen ze één matras: het Bedzzzy matras. Hoe dit matras precies in elkaar zit, bespreken we verder in deze review. In deze onderdeel bespreken we in details de werking van het abonnement van Bedzzy en het totaalplaatje van de kosten bij langdurig gebruik.

Het concept is eenvoudig: je bestelt een matras met of zonder bed. Hierbij krijg je de keuze tussen een lease-abonnement en een eenmalige aankoop. Wanneer je hebt gekozen voor een abonnement en je contract na 5 jaar verlengt, ontvang je een nieuw matras. Je oude matras wordt door Bedzzzy meegenomen om gerecycled te worden. 

bedzzzy circulair matras
Bedzzzy is een 100% circulaire matras

De verkrijgbare maten en de kosten van Bedzzzy

De kostenstructuur voor het lease-abonnement zit zo in elkaar:

 • Je kiest eerst een maat naar keuze. In onderstaand tabel zie je welke maten verkrijgbaar zijn.
 • Daarnaast kies je of je het matras met of zonder bed wil hebben. Het toevoegen van het bed verdubbelt zowat de prijs per maand.

Kostenplaatje voor de lease van een Bedzzzy matras

Het bedrag wordt per maand betaald. Dit komt neer op de volgende kosten voor de lease van het Bedzzzy matras gedurende vijf jaar, met of zonder bed. 

Matras Maten Bedzzy Matras Kosten na 5 jaar Bedzzy Matras + Bed Kosten na 5 jaar
80x200cm, 80x210cm, 90x200cm, 90x210cm €12,50 p/m €750 €23,50 p/m €1410
140x200cm, 140x210cm €15,50 p/m €930 €30,00 p/m €1800
160x200cm, 160x210cm, 180x200cm, 180x210cm €19,50 p/m €1170 €39,50 p/m €2370

Extra kosten bij het abonnement

In dit tabel vind je de prijs voor de lease. Bovendien komen er nog extra kosten bij het abonnement:

 • Bedzzzy vraagt €59,50 voor het bezorgen en installeren van je matras.
 • Wil je je oude matras ook inleveren, dan moet je een extra €15 betalen voor een 1-persoons en €25 voor een 2-persoonsmatras.
 • Bij het opzeggen van het abonnement betaal je €75 voor het ophalen van het matras

De uiteindelijke prijs van het Bedzzzy matras

Je zult opmerken dat de prijzen niet meevallen. Je abonnement loopt in principe vijf jaar, mits je tussentijds niets wijzigt.

Kun je tussentijds je abonnement opzeggen?

Pas na een jaar kun je je abonnement maandelijks opzeggen. Bij het opzeggen moet je eenmalig €75 betalen voor het ophalen van het matras.

Wat gebeurt er na vijf jaar?

Na vijf jaar kun je of het abonnement opzeggen, of verlengen.

 • Bij opzeggen, moet je het matras (en bed) inleveren. Je bent namelijk geen eigenaar van de goederen. Het is immers geen abonnement op basis van aflossing. Je betaalt eenmalig €75 en Bedzzzy komt alles weer bij je ophalen.
 • Bij verlengen, vervangt Bedzzzy je matras gratis. Je blijft doorbetalen zolang je het matras wilt houden. Je kunt het abonnement maandelijks opzeggen.
 • Je kunt eventueel eigenaar worden van het matras door een bedrag voor de restwaarde (bepaald door Bedzzzy) te betalen. 

Prijzig als je kijkt naar het totaalplaatje

Om het totaalplaatje te kunnen bekijken kun je het beste een voorbeeld gebruiken. Dit doen we hieronder om de prijs van het matras bij 10-jaar gebruik voor de klant te berekenen (de meeste moderne matrassen van goede kwaliteit gaan namelijk 10 jaar mee. En het is niet ongebruikelijk dat een matras met een garantie van 10 jaar wordt verkocht).

Stel, je hebt een tweepersoonsmatras van 160x200cm (zonder bed) nodig.

Voorbeeld: 10 jaar gebruik van het Bedzzzy matras

Je bestelt een Bedzzzy online en sluit hiermee een contract af. Voor het bezorgen betaal je €59,50.

De eerste 5 jaar betaal je in totaal €1170 aan maandelijkse kosten voor de lease van het matras. Na het 5de jaar vervangt Bedzzzy jouw matras. 

De volgende 5 jaar betaal je weer €1170 aan maandelijkse kosten. Aan het einde van het 10de jaar besluit je het contract te beëindigen. De kosten zijn €75 voor het ophalen van het matras.

In totaal heb je €2.474,50 betaald voor 10 jaar gebruik van het Bedzzzy matras. Het matras is 5 jaar oud wanneer je het inlevert, en je bent hier geen eigenaar van. Bedzzzy, daarentegen, is hier wel in het voordeel – de kosten voor het retourneren zijn voor de klant, en de materialen van het matras gebruiken ze gewoon voor de productie van een nieuw matras.

Voorbeeld: 10 jaar gebruik van het Emma matras

Een goed voorbeeld om de vergelijking mee te doen is het Emma matras. Voor een Emma matras van 160x200cm betaal je (zonder korting) €849. Er komen geen extra kosten bij kijken, de levering is gratis. Als je ontevreden bent, is het retourneren ook gratis. Je krijgt 10 jaar garantie op het matras, de kwaliteit is zodanig goed dat je er van uit kan gaan dat het matras 10 jaar meegaat. Na 10 jaar ben je dus €849 kwijt voor een Emma matras, en je bent er de eigenaar van. Als het matras nog goed is kun je er nog een paar jaar op blijven slapen. Of je kunt het matras laten recyclen.

🛍 BLACK FRIDAY DEALS 2022

Bij Emma krijg je momenteel de beste deal:

 • Emma O2: 40% korting (beste traagschuim 2022)
 • Emma Hybrid: 50% korting (beste pocketvering 2022)

Met onze promo code ontvang je 5% EXTRA korting op de Emma Hybrid!

De matrassen van Emma blinken uit in comfort, duurzaamheid en prijs — op = op dus wees er snel bij!

Bedzzzy eenmalig kopen kosten ook mogelijk

Je moet er dus rekening mee houden, dat €23,50 per maand goedkoop kan lijken, maar op den duur kunnen de kosten hoog oplopen en wordt het al snel duurkoop. Een abonnement kan interessant zijn voor mensen die het volledige bedrag niet in een keer kunnen betalen. Echter zijn er bij Emma matras bijvoorbeeld ook mogelijkheden om het matras renteloos in gespreide termijnen te betalen.

Je kunt het matras ook eenmalig kopen. Hieronder vind je de bedragen voor het matras en voor het matras + bed.

Matras Maten Bedzzy Matras Bedzzy Matras + Bed
80x200cm 80x210cm 90x200cm 90x210cm €749 €1295
140x200cm 140x210cm €899 €1695
160x200cm 160x210cm 180x200cm 180x210cm €1149 €2195

Review van het Bedzzy Matras

In deze gedeelte bespreken we waar het echt om gaat: het Bedzzzy matras zelf.

Auping heeft lang vol gehouden met het standpunt dat iedereen uniek is, en dat er dus een unieke matras bij hoort. In 2018 werd nog beweerd dat “… auping gelooft niet in het ‘One size fits all’ concept”. 

Toch hebben ze nu in 2019 een ‘ideale matras ontwikkeld, dat geschikt is voor iedereen’ oftewel een universele matras. Dit matras heeft veel aandacht gekregen door de pers & media.

bedzzzy matras ervaringen media
Bedzzzy in de media

Hieronder kijken we naar de verschillende lagen, de gebruikte materialen en de opbouw van het matras.

De samenstelling van het Bedzzzy matras

Het matras is 22cm dik en bestaat uit heeft maar een hardheid: middelhard. Bedzzzy is geschikt voor slapers in de gewichtsklassen 50 to 150kg.

Doordat het matras circulair is, mag het geen gecompliceerde materialen bevatten. De materialen moeten 100% herbruikbaar zijn. De basis bestaat daarom uit twee materialen: polyester en staal.

BesteMatras Bedzzzy matras
Productfoto: Het Bedzzzy matras

Bovenlaag

De bovenste laag bestaat uit een dun polyester laag, dat zorgt voor zachtheid en comfort. Meer info over de hoogte van deze laag, en de densiteit van het schuim staat niet aangegeven.

Kern

De kern bestaat uit stalen pocketvering. Pocketveren staan bekend om goede ondersteuning, goed ventilerend vermogen en het verlichten van drukpunten. 

Het is een goed materiaal, wanneer het van goede kwaliteit is. De hoogte van de veren, het aantal veren per m2, hoe groot de veren zijn en hun vorm zijn allemaal bepalend voor de kwaliteit, de ondersteuning en de duurzaamheid. 

De informatie over de veren op de website is erg beperkt.

Rasterlaag

Over de rasterlaag is weinig bekend, behalve dat het bestaat uit polyether. Deze dunne laag moet er voor zorgen dat de temperatuur beter gereguleerd moet worden.

BesteMatras 0026 Bedzzzy Matras Hoes
Productfoto: de hoes van het Bedzzzy matras

Zachte hoes

De hoes heeft een zachte vulling en is afneembaar/wasbaar op 60 graden.

De klantenservice van Bedzzzy

In onze matrassen reviews kijken we altijd naar hoe klantvriendelijk een merk is, als het gaat om klantenservice en verkoopvoorwaarden.

Klantenservice van Bedzzzy

Bedzzzy is een dochterbedrijf van het Koninklijke Auping, met 130 jaar slaapervaring in deze branche. En dat merk je. Je wordt vriendelijke geholpen, of het nou telefonisch is, per email of zelfs via de webchat. Ze zijn actief op social media en zijn over het algemeen zeer responsief.

De verkoopvoorwaarden van Bedzzzy

We hebben het slaapabonnement al uitgebreid besproken, maar hoe zit het met de garantie, de levering en de proeftijd?

Garantie van 5 jaar, of zolang je betaalt

Zolang je een abonnement hebt, kun je er van uit gaan dat de garantieregeling van toepassing is. We gaan er wel vanuit dat het matras minstens 5 jaar mee gaat.

Ook als je het matras koopt, dan heb je 5 jaar garantie op productiefouten. De volledige garantieregeling vind je in de algemene voorwaarden.

Proeftijd van 3 maanden, wel met kosten voor de klant

Je mag het matras thuis testen voor een periode van drie maanden. Je betaalt wel de bezorgkosten van €59,50 én de abonnementskosten gedurende de testperiode. Voor het retourneren van het matras, rekent Bedzzzy geen kosten. 

Er wordt altijd aanbevolen om een matras gedurende een testperiode uit te proberen. De gewenningsperiode voor een matras duurt gemiddeld 3 a 4 weken.

Het uitproberen van een Bedzzzy van 160x200cm kost je dus voor een testperiode van 3 maanden:  €59,50 aan bezorgkosten plus €58,50 aan abonnementskosten = €118.

bedzzy matras bezorging
Levering - Fragment van het promotiefilmpje van Bedzzzy

De bezorgservice van Bedzzzy

De levertijd is 2 – 3 weken, dat is een behoorlijk lang levertermijn, zeker als je vergelijkt met andere online merken zoals Emma, of Matt. Na aankoop, ontvang je een email met een kalender, waarmee je een tijdstip naar wens kiest voor bezorging.

Bij de bezorging kun je je oude matras mee retour geven. Dit kost je €15 voor een 1-persoons en €25 voor een 2-persoonsmatras. Helaas kun je jouw oude bed niet meer retour geven, dit zul je zelf moeten regelen.

Vergelijkbare online matrassen

Beste traagschuim

Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Beste Pocketvering

Emma Hybrid matras

NU -50% KORTING 🏷

Hoogste kwaliteit

M line Xtra Fit matras

TOT 50% KORTING

Eindbeoordeling van het Bedzzzy matras

emma matras review feature
Bedzzzy Review
Eindbeoordeling
Circulair matras met 100% hoogwaardige herbruikbare materialen. Het matras is middelhard en geschikt voor de gemiddelde slaper. De abonnementskosten zijn wat prijzig en de verkoopvoorwaarden kunnen beter.
Pro's
Circulair met 100% herbruikbare materialen
Goede ondersteuning (koudschuim kern)
Goede klantenservice en reputatie van Auping
Mogelijkheid om d.m.v. bedenktijd het contract op te zeggen
Con's
Polyester toplaag, minder comfortabel
Lange levertijden
Uitproberen is niet gratis
Dure abonnementskosten
4.9
Innovatief

Het initiatief om te investeren in circulaire economie en om bij te dragen aan een duurzamer gebruik van matrassen wordt zeer gewaardeerd, zeker in deze tijd. Bedrijven zoals Auping, die focust al jaren op duurzaamheid en het hergebruik van producten en grondstoffen tonen het goede voorbeeld aan anderen.

bedzzzy matras staal polyether
Recycling - Fragment van het promotiefilmpje van Bedzzzy

Dit concept roept echter twee punten van twijfels, vooral als je het bekijkt vanuit de ogen van de consument:

 • De prijs: voor de consument betekent dit uiteindelijk een fors hogere prijs, zeker als je het vergelijkt met kwalitatief vergelijkbare matrassen. Natuurlijk zijn consumenten bewust bereid om wat meer geld uit te geven voor verantwoorde, herbruikbare producten, maar hier zijn de kosten bij lang gebruik toch echt aanzienlijk hoger bij een abonnement van Bedzzzy.
 
 • De milieu impact: Is het vervangen van een matras elk 5 jaar beter voor de planeet dan het kopen van een hoge kwaliteit (lees: duurzaam) matras dat minstens 10 jaar lang mee gaat? Dit matras kan dan alsnog gerecycled worden, afhangend van het soort materiaal waaruit het bestaat. Door het matras elk 5 jaar te vervangen, kan Bedzzzy het consumentengedrag beïnvloeden om juist vaker van matras te verwisselen. Dat terwijl we met z’n allen juist minder moeten consumeren.
   
Wat vind je er van?

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Eén reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
4.5/5 - (199 stemmen)