bedzzy of club 9 matras vergelijking

Bedzzzy of Club 9 matras

Twee vergelijkbare concepten, maar wat zijn de verschillen?

Bedzzzy en Club9 zijn twee nieuwe startups die door respectievelijk Auping en Swiss Sense zijn gelanceerd op de Nederlandse markt. Bij beide startups is het idee dat klanten een matras abonnement nemen en na vijf jaar een nieuwe ontvangen. De lease-matrassen kosten een bepaald bedrag per maand. De matrassen worden na vijf jaar gerecycled. 

Hieronder kijken we naar de verschillen tussen het Bedzzzy en het Club 9 matras. We kijken hierbij naar het abonnement, de kosten, het matras zelf en de verkoopvoorwaarden.

BesteMatras 0020 Club 9 Abonnement
Abonnement op een Club 9 matras

Vergelijk de abonnementen van Bedzzzy en Club 9

Bij Bedzzzy en bij Club 9 ga je een huur-contract aan van 5 jaar. Het verschil zit er in de voorwaarden en de kosten.

Een Bedzzzy abonnement

Zo kun je bij Bedzzzy kiezen voor een abonnementsvorm of voor koop. Kies je voor een abonnement, dan kun je na 1 jaar kun je op ieder moment je abonnement opzeggen. Dan laat je of het matras ophalen (voor €75), of je betaalt een restwaarde en het matras wordt eigendom van jou. Het abonnement loopt verder zolang je niet opzegt, en elk 5 jaar krijg je een nieuw matras.

Een Club 9 abonnement

Bij Club 9 zit het anders. Je kunt niet eigenaar worden van het matras. Met een lidmaatschap is het alleen mogelijk om het matras te huren. Je kunt het abonnement maandelijks opzeggen binnen 2,5 jaar – hiervoor moet je wel een eenmalig bedrag van €300 voor vroegtijdig opzeggen betalen. Na 2,5 jaar kun je het abonnement niet meer opzeggen, tot het einde van het contract (5 jaar). Aan het einde van de 5 jaar loopt het contract af en moét je het matras inleveren.

Overzicht abonnement vergelijking

Hieronder zie je de highlights van de verschillen in abonnement tussen Bedzzzy en Club 9.

Criteria Bedzzzy Club 9
Duur van het contract 5 jaar 5 jaar
Betaling Per maand Per maand
Opstart kosten €59,50 bezorgkosten Gratis
Oude matras ophalen “€15 eenpersoons €25 tweepersoons” Niet mogelijk
Abonnement opzeggen Opzegging is na 1 jaar mogelijk Kosten: €75 voor het ophalen Na 1 jaar maandelijks opzegbaar Opzegging is binnen 2,5 jaar mogelijk Kosten: €300 voor vroegtijdig stoppen Na 2,5 jaar niet meer mogelijk tot einde 5 jaar
Mogelijkheid om matras te kopen Bij het bestellen, tijdens en na 5 jaar Niet mogelijk
Eigendom na afloop Van Bedzzzy of van jou Van Club 9
bedzzzy matras vergelijking prijs
Prijs van het Bedzzzy Matras

Prijs vergelijking Bedzzzy en Club 9

Bij Bedzzzy zit de kostenstructuur wat ingewikkelder in elkaar dan bij Club 9.

Prijs van een Bedzzzy matras

Bedzzzy geeft je de mogelijkheid om of een matras, of een matras + bed te kopen. Daarnaast kun je kiezen tussen een abonnement of de aankoop met een eenmalig bedrag.

De prijs hangt daarnaast af van de maat van het matras. Het matras kost €12,50 p/m, €15,50 p/m of €19,50 p/m.

Prijs van een Club 9 matras

Bij Club 9 is de prijs helder – een vaste prijs, ongeacht de hardheid van het matras. De drie matrassen van Club 9 zijn evenduur. Daarnaast verkoopt Club 9 geen bed.

Je betaalt €9.99/maand voor 1-persoonsmatrassen en €18.99/maand voor 2-persoonsmatrassen. 

Overzicht kosten Bedzzzy en Club 9 matras

In onderstaande tabel vergelijken we de prijs van Bedzzzy en Club 9 voor drie verschillende maten: 90x200cm, 140x200cm en 160x200cm. 

Hierbij kijken we naar de prijs per maand en de totale abonnementskosten bij een 5-jaar contract. Let op dat je bij Bedzzzy extra kosten hebt, bijvoorbeeld voor het bezorgen en het ophalen van het matras.

Maat Bedzzy Matras
Prijs per maand & Kosten na 5 jaar
Club 9 Matras
Prijs per maand & Kosten na 5 jaar
90x200cm €12,50 p/m
€750
€9.99 p/m
€599
140x200cm €15,50 p/m
€930
€18.99 p/m
€1139
160x200cm €19,50 p/m
€1170
€18.99 p/m
€1139

Als je de prijzen vergelijkt dan is Club 9 aanzienlijk goedkoper (±25%) voor eenpersoonsmatrassen. Bij de breedtemaat 140cm ben je goedkoper uit met een Bedzzzy matras. Grotere maten zijn ongeveer even duur.

BesteMatras Bedzzzy matras
Het Bedzzzy Matras

Matras vergelijking: Bedzzzy VS Club 9

In deze gedeelte kijken we naar de samenstelling en de eigenschappen van het matras zelf. Wat zijn de verschillen?

Het Bedzzzy matras

Bedzzzy bestaat voornamelijk uit grote pocketveren (±16 cm) met een toplaag polyether schuim voor comfort. Het matras is wat dunner (22cm) en voelt middelhard. Het is ontworpen voor de gemiddelde slaper, tot een gewicht van 140kg.

Het Club 9 matras

Het matras van Club 9 bestaat uit 3 schuimlagen. Wat voor soort precies en de kwaliteit van de schuimen staan niet aangegeven. Het matras is 25cm en is verkrijgbaar in 3 hardheden. Het enigste verschil tussen deze 3 hardheden is de toplaag, wat het matras zachter of harder maakt.

Vergelijkingstabel Bedzzy en Club 9 matras

Vergelijking
Bedzzzy Matras
Club 9 Matras
Matras soort
Pocketvering
VS
Schuim
Hardheid
Middelhard
VS
3 hardheden
Hoogte
22 cm
VS
25 cm
Max gewicht
Tot 140kg
VS
Tot 125kg
Omkeerbaar
VS
BesteMatras 0022 Club 9 Matras 5 Jaar Vervanging
Verkoopvoorwaarden - Club 9 Matras

Vergelijking van de verkoopvorwaarden van Bedzzzy en Club 9

Als laatste kijken we naar de klantgerichtheid van beide merken. Hoe is de klantenservice, wat zijn de verkoopvoorwaarden en hoe worden de matrassen bezorgd?

Kopen bij Bedzzy

Bij Bedzzzy betaal je eenmalig €59,50 aan bezorg-, montage en administratie kosten. De bezorging wordt ingepland via een kalender. Je krijgt 3 maanden bedenktijd. Als je besluit om het matras niet te behouden, dan betaal je wel de abonnementskosten voor de periode dat je het matras hebt gehad. Bovendien krijg je het bedrag van de bezorgkosten niet terug.

Kopen bij Club 9

Bij Club 9 is de bezorging gratis. Op dit moment is de levertijd wel ongeveer 1 maand. In de algemene voorwaarden van Club 9 staat enkel een verwijzing naar de 90 dagen omruilgarantie. Dit geeft aan dat je binnen 30 en 90 dagen eenmal het matras gratis mag vervangen. Dit is geen proeftijd. Besluit je om het contract te beëindigen, dan moet je dat doen binnen 2,5 jaar en kost het je €300.

De voorwaarden van Bedzzzy en Club 9

Voorwaarden
Bedzzzy Matras
Club 9 Matras
Garantie
Zolang abonnement loopt of 5 jaar bij koop
VS
Zolang abonnement loopt
Proeftijd regeling
3 maanden bedenktijd
VS
90 dagen omruilgarantie
Gratis bezorging
VS
Bezorgtijd
2-3 weken
VS
1 maand
Goede klantenservice
VS
Bedzzy matras of club 9
Bedzzzy matras Versus Club 9 matras

Wat is beter: Bedzzzy of Club 9?

Hoewel de concepten erg vergelijkbaar lijken zijn er toch wat verschillen tussen de twee merken.

Qua abonnementen zijn de regels wat soepeler bij Bedzzzy. Zo kun heb je een bedenktijd van 90 dagen waarbij je het abonnement kunt opzeggen. Het opzeggen kan ook weer na 1 jaar, hierbij betaal je alleen €75 aan retourkosten.

Bij Club 9 heb je een omruilgarantie van 90 dagen. Bovendien kun je het contract pas na 2,5 jaar opzeggen en kost het je €300.

Als het gaat om het matras is het een kwestie van voorkeur. Ga je liever voor pocketvering of voor een schuimmatras? Kijk hierbij naar je persoonlijke voorkeur, je slaaphouding en je eventuele lichamelijke klachten. Er komen daarnaast nog meer criteria’s bij kijken bij de koop van een matras.

Beide merken zijn aanzienlijk duurder geprijsd dan bij het kopen van een matras. Als je kijkt naar het totaal kostenplaatje bij langdurig gebruik (5-10 jaar), zijn de kosten erg hoog, vergeleken met andere verkrijgbare matrassen. Maar deze prijs moet je betalen voor een abonnementsvorm. 

Als je kijkt naar de duurzaamheid van beiden merken, is het concept van Bedzzzy meer concreet en geavanceerd. Bedzzzy heeft in samenwerking met Koninklijke Auping het 100% recyclebare matras ontwikkeld door gebruik te maken van staal en polyether. Hiermee is het matras 100% circulair. Club 9 geeft aan: Ons streven is om het complete matras te recyclen. Op dit moment zijn we met diverse proeven bezig t.b.v. een natuurlijke afbraak van de verschillende materialen in onze matrassen. 

Heb je meer informatie nodig over deze matrassen?

-> Bekijk de review van het Bedzzzy matras

-> Bekijk de review van het Club 9 matras

Bedankt voor het lezen. Heb je vragen of wil je een opmerking achter laten, dan kan hieronder.

 

Bekijk ook matrassen die je kunt kopen

Hieronder vind je onze favoriete matrassen van dit moment

Beste traagschuim

Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Beste Pocketvering

Emma Hybrid matras

NU -50% KORTING 🏷

Hoogste kwaliteit

M line Xtra Fit matras

TOT 50% KORTING
Bedankt voor het lezen!
5/5 – (1 stemmen)
Deel deze pagina:
Facebook
Twitter
Email
WhatsApp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *