Club 9 Matras Review

Onze uitgebreide review van het Club 9 matras

Bij Club 9 kun je een abonnement nemen en kiezen uit 3 verschillende matrassen. Dit kost je vanaf €9,99 per persoon per maand. Iedere 5 jaar krijg je een fris matras en worden de materialen van het oude matras hergebruikt. Zo kun je spreken van een circulair matras.

In deze review van het Club 9 matras zullen we kijken naar de werking van het abonnement, inhoudelijk ingaan op het matras, en kijken naar de verkoopvoorwaarden van Club 9.

Review van het abonnement van Club 9

BesteMatras 0020 Club 9 Abonnement
De hoofdpagina van de webshop Club 9

Club 9 is een dochteronderneming van Swiss Sense. Met deze startup volgt Auping die eerder al het eerste 100% circulair matras Bedzzzy op de markt bracht. Bekijk onze uitgebreide vergelijking als je twijfelt tussen het Bedzzzy of het Club 9 matras. Het concept is eenvoudig: door lid te worden van Club 9, ontvang je een nieuw Club 9 matras aan huis.

Kort samengevat: je kiest uit drie hardheden een matras naar keuze. Hier kun je 100 nachten op proefslapen. Ben je er blij mee? Dan betaal je maandelijkse kosten en iedere 5 jaar krijg je een nieuw matras.

Kies het matras dat bij jou past

Bij het bestellen kun je kiezen uit drie verschillende hardheden. De keuze hangt af van je slaaphouding en persoonlijke voorkeuren. Er wordt gevraagd: ben je een rugslaper, draaier, of buikslaper?

Alledrie de matrassen kosten evenveel, dat verandert niets aan de uiteindelijke aanbonnementskosten.

BesteMatras 0024 club9 Matras Drie Modellen
De drie hardheden van het Club 9 matras

De kosten van een abonnement bij Club 9

Nadat je een hardheid hebt gekozen, moet je de maat kiezen. De meeste gangbare maten zijn verkrijgbaar.  In onderstaand tabel hebben we de abonnementskosten van club 9 in een handig overzicht weergegeven.

Breedte Bedzzy Matras Abonnementskosten na 5 jaar
70cm, 80cm, 90cm €9,99 p/m €599
140cm, 160cm, 180cm €18,99 p/m €1139

Hoe de prijs in elkaar ligt is duidelijk voor de klant. Matrassen met een breedte tot en met 90cm kosten €9,99. Bij een tweepersoonsmatras kost dat €18,99, ongeacht de maat. Beide lengtes 200cm en 210cm kosten hetzelfde per maand. Vandaar dat ze adverteren met ‘€9,99 per persoon’, het is een vaste prijs per slaper.

Binnen 5 jaar betaal je dus in totaal of €599 of €1139 aan abonnementskosten. Dat is niet goedkoop, zeker als je je beseft dat het matras niet jouw eigendom is. Stop je met het abonnement, dan ben je het matras kwijt.

Wat gebeurt na 5 jaar?

Na 5 jaar zijn er eigenlijk twee mogelijkheden voor de klant, deze bespreken we hieronder.

Je gaat door met het abonnement
Na 5 jaar komt Club 9 het matras ophalen en tegelijkertijd krijg je een fris nieuw matras mee. In dat geval blijf je gewoon doorbetalen en start er een nieuwe contract van 5 jaar.

Je kunt het abonnement opzeggen
Je mag het contract na 5 jaar gratis opzeggen. Je hebt een opzegtermijn van ten minste een maand. Let hier wel goed op want als je het niet opzegt wordt het automatisch verlengd voor vijf jaar.

Club 9 komt het matras dan wel ophalen: je bent namelijk geen eigenaar van het matras. Als lid van Club 9 huur je in principe het matras.

Wat als ik binnen de 5 jaar mijn abonnement wil beëindigen?

Je kunt het abonnement ontbinden binnen 2,5 jaar. Bovenop de reeds betaalde maandelijkse abonnementskosten, dien je dan eenmalig €300 te betalen om het contract te beëindigen. Na 2,5 jaar kun je het abonnement niet meer opzeggen tot het einde van de 5 jaar.

Review van het Club 9 matras

Zoals eerder genoemd is het matras verkrijgbaar in 3 verschillende hardheden. De gekleurde laag hieronder afgebeeld wordt dan vervangen door een roze, blauwe of gele laag, afhangend van je favoriete slaappositie.

BesteMatras 0021 Club 9 Matras Schuim lagen
De schuimlagen van het Club 9 matras

Opbouw van het matras

Het matras bestaat uit drie schuimlagen. De toplaag is 4cm en wordt aangepast aan je slaaphouding. De basis bestaat uit een zachte en een harde schuimlaag. Veel informatie over het soort schuim, de densiteit en de eigenschappen is niet te vinden op de website.

De Club 9 klantenservice & voorwaarden

In onze matrassen reviews, kijken we ook naar de klantenservice en de algemene klantervaring van het merk.

BesteMatras 0022 Club 9 Matras 5 Jaar Vervanging
Club 9 5 jaar sleep service

Klantenservice van Club 9

Club 9 is onderdeel van Swiss Sense en zal daardoor ongetwijfeld dezelfde servicelevel en kwaliteit aanbieden. De klantenservice is goed, de adviseurs zijn bereikbaar via Whatsapp, email of telefonisch. Ook zijn ze erg actief op Social Media.

BesteMatras 0023 club9 Matras Uitproberen
Club 9 matras & doos

Gratis bezorging en 100 dagen proeftijd

Om het matras zelf te ervaren mag je thuis 100 nachten proefslapen op je Club 9 matras. Als het niet bevalt, dan halen ze het matras gratis op en de tot dan toe betaalde maanden betalen ze terug.

Het matras wordt gratis bezorgd binnen 3 werkdagen. Geen verborgen kosten dus, ook niet bij het retourneren van het matras.

Zodra het matras geleverd is start de proefperiode. Je mag het Club 9 matras vanaf dat moment 100 dagen testen.

 

Dit zijn onze favorieten matrassen van dit moment

Beste traagschuim

Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Beste Pocketvering

Emma Hybrid matras

NU -50% KORTING 🏷

Hoogste kwaliteit

M line Xtra Fit matras

TOT 50% KORTING

Eindbeoordeling van deze club 9 matras review

Over de eigenschappen van het matras zelf valt weinig over te zeggen, omdat niet bekend is precies welke materialen gebruikt zijn en de kwaliteit hier van is. Club 9 zou meer transparant moeten zijn, zodat je weet wat je koopt. 

De werking van het abonnement is wel duidelijk en eenvoudig. Kun je geen grote uitgave in een keer doen en betaal je liever maandelijkse abonnementskosten, dan kan dat met Club 9.

De kosten kunnen we snel hoog oplopen als je kijkt naar de ‘bigger picture’. Binnen 5 jaar ben je al €1139 kwijt voor een tweepersoonsmatras, en aan het einde van de huurperiode is het matras niet eens jouw eigendom. 

emma matras review feature
Club 9 Matras Review
Eindbeoordeling
Pro's
100 dagen proeftijd
Gratis bezorgen & retourneren
Goede klantenservice
Con's
Niet transparant genoeg mbt de materialen
Abonnement wijzigen niet altijd mogelijk
Hoge kosten bij langdurig gebruik
4.9
Innovatief

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

5 Responses

  1. Ik zou wel interesse hebben in een circulair matras, maar de prijs van het Club 9 matras is echt te hoog. Bedzzzy (van Auping) heeft een soortgelijk concept, maar de kosten daarvan zijn ook erg hoog. Zou interessant zijn om beide merken te vergelijken.

    1. Hi MJ, dank voor je reactie! Het klopt inderdaad, het Club 9 matras heeft andere voorwaarden. Bijvoorbeeld de bezorging bij Club 9 is gratis. Daarentegen kost het je €300 als je het contract binnen 2,5 jaar wilt stoppen. Ook de matrassen van Club 9 en van Bedzzzy verschillen van elkaar. Daarom hebben we naast deze review van het Club 9, ook beide concepten met elkaar vergeleken. De vergelijking hiervan vind je hier: https://bestematras.info/matrassen-vergelijken/club-9-of-bedzzzy-matras/. Groeten, het BesteMatras.info team

  2. Vindt hun veel ste duur en geld niet waard als je rekend over 5 jaar dan kan je net zo goed een bed aanschaffen bij ikea. Daarnaast heb je merken beter matrassen. Deze wil gewoon moneeysss

  3. Ik vond onderstaande wel logisch klinken, dat kwam ik ergens tegen op een blog van iemand:
    Iedere 5 jaar een nieuw matras, is dat wel milieuvriendelijk, vraag je je misschien af. Kun je niet beter zo lang mogelijk met je spullen doen. In de meeste gevallen wel, maar je gezondheid moet er niet onder lijden. Je brengt gemiddeld 8 uur per dag door in je bed (als moeder van jonge kinderen natuurlijk veel minder) en dat het dus een gezonde plek moet zijn, dat is wel logisch. Een gezonde slaapplek betekent onder andere: een schone slaapkamer, schone lucht, ventilatie en isolatie, schoon beddengoed en: een schoon matras en een schoon kussen. Zweet, kwijl, huidschilfers, schimmels en ander vuil nestelen zich iedere nacht in je beddengoed en matras. Beschermend beddengoed verlengt de levensduur van je matras en kussen, maar desalniettemin moet je ze iedere 2 (kussen) en 5 (matras) jaar vervangen. Maar een goed matras is een grote uitgave. En nou niet per se een waar je op zit te wachten. Hoewel een goede nachtrust en slapen zonder een pijnlijke rug, bekken of nek kan voelen als een vakantie, wil je je geld waarschijnlijk liever in iets anders steken. Daarom is de sleep service van Club 9 zo’n uitkomst.
    Ik krijg er helaas geen geld om dit te zeggen .. LOL maar ik vind het wel goed dat bedrijven aan circulaire economie gaan doen. Dat is wel goed.

  4. Bij het abonnement word gekeken naar het adres en niet naar de persoon! Dus mensen trap hier niet in… ze zijn duur en niet transparant! Ik heb geen schulden en betaal netjes me rekeningen op tijd! Ik werd geweigerd op een soort van creditscore???? Terwijl ze alleen me naam en adres hebben! Dekbeddiscounter is beter goedkoper en totaal geen moeite om daar een abonnement aan te gaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
4.4/5 - (213 stemmen)