De 5 nadelen van traagschuim matrassen

5 nadelen van traagschuim matrassen

Traagschuim matrassen bieden uitstekende ligcomfort en ondersteuning van je lichaam. Er zijn echter ook een aantal nadelen waardoor traagschuim niet geschikt is voor iedereen.

We hebben alle nadelen van traagschuim voor je op een rij gezet. Lees verder en ontdek of traagschuim voor je geschikt is!

Wat zijn de nadelen van traagschuim?

1

Het houdt warmte vast

We hebben de warmte al besproken, en dat is waarschijnlijk de belangrijkste klacht onder kopers van traagschuimmatrassen. Veel huizen hebben echter de mogelijkheid om de kamertemperatuur aan te passen met een thermostaat of airconditioning, en iedereen kan overschakelen naar lichter beddengoed als ze het te warm krijgen.

Gezien het feit dat er nieuwe innovaties zijn uitgebracht om de hitte te verminderen, denken we dat dit ‘nadeel’ geheel kan worden vermeden.

2

Het is zwaar

Hoewel traagschuim vaak van hogere kwaliteit is, zorgt het voor een zwaarder matras. Gelukkig is de industrie de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Veel van deze bedden zijn nu verpakt in een doos en zijn gemakkelijker te vervoeren dan andere soorten bedden. Je zult verrast zijn hoe klein sommige van die dozen zijn!

3

Het is niet waterdicht

Als je zweet, een drankje morst of een ongeluk krijgt, pas dan op omdat deze matrassen niet waterdicht zijn. We raden aan het matras te beschermen met een waterdichte matrasbeschermer. Veel van deze nieuwe matrasbeschermers verbeteren de slaapervaring door zich naar het matras te vormen, terwijl oudere versies vroeger van plastic waren en ongemakkelijk lagen.

4

De chemische lucht in het begin

Mensen die online bedden bestellen, klagen soms over de geur. Dit is wanneer VOS (vluchtige organische stoffen) afbreken bij blootstelling aan lucht en een duidelijke en aparte geur creëren. De geur van nieuwe auto’s is een voorbeeld hiervan, hoewel de meeste mensen die geur aangenaam vinden.

Hoewel er geen studies zijn geweest die deze geuren koppelen aan eventuele gezondheidsrisico’s op de lange termijn, hebben sommige mensen allergische of ademhalingsproblemen. Ons advies is om uw nieuwe bed een paar dagen te laten luchten totdat de geur verdwijnt.

Als je je zorgen maakt over geurtjes, zoek dan een op planten gebaseerd matrasmerk. Vanwege het plantaardig materiaal zal er weinig of geen geurvorming zijn. Merken van hogere kwaliteit produceren ook minder van deze geuren. We hebben ontdekt dat een handige manier om te bepalen of jouw favoriete matras een geur heeft, is om de beoordelingen online te lezen voordat je een matras koopt. Mensen zijn erg gepassioneerd over dit onderwerp en laten je via hun beoordelingen weten hoe het matras op dit gebied presteert.

5

Het kan prijzig zijn

Matrassen van topkwaliteit, vooral die van Tempur, kunnen duizenden euro’s kosten. Aspirerende merken zagen een kans en begonnen redelijk geprijsde matrassen te verkopen via internet. Door de tussenpersoon uit te schakelen en rechtstreeks aan de consument te verkopen, zorgen deze aanbieders dat je een matras van goede kwaliteit kunt kopen tegen een fractie van de prijs.

Gerelateerde onderwerpen

Om je goed te informeren kun je ook de volgende pagina’s bezoeken.

Ook interessant voor jou

De pagina’s hieronder worden vaak bezocht bij de zoektocht naar een nieuw matras.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Eén reactie

  1. De chemische lucht is in het begin,maar na verloop van tijd verdwijnt dit,sinds ik 2 nieuwe in dit geval emma matrassen had gekocht begonnen voor mij de klachten,nl lichaamstrillingen,die na verloop van tijd verergerden totdat ik iedere nacht na 2 uur slaap wakker werd van heftige beentrillingen,dan een paar minuten lopen en weer 2 uur slapen.na verscheidene onderzoeken door arts zonder resultaat de oorzaak zoeken in een toxologische chemische vergiftiging.Mijn matras eruit gegooid en na 2 nachten totaal klachtervrij.En toch word er nog vertelt dat het geen kwaad kan .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
5/5 - (1 stemmen)