Een matras online kopen

De voor- en nadelen van het online kopen van een matras

Net als elke grote aankoop, zijn er een aantal serieuze overwegingen die je moet maken bij de aankoop van een nieuw matras. De manier waarop je jouw nieuwe matras wilt kopen speelt daarbij een grote rol.

Tegenwoordig zijn er veel online aanbieders die matrassen te koop aanbieden. Bovendien bieden een groeiend aantal online retailers zoals Emma en Wave innovatieve online winkelervaringen die ontworpen zijn om een gebruiksvriendelijke en probleemloze ervaring te bieden.

In dit overzicht voor online matrassen bespreken we de voor- en nadelen van het kopen van een matras via het internet. Het bevat ook enkele deskundige tips voor het kopen van een matras die betaalbaar en comfortabel is en de juiste ondersteuning geeft.

De overwegingen bij het online kopen van een matras

Wanneer je het beste materiaal, stevigheidsniveau en de prijsklasse voor jouw nieuwe matras hebt bepaald, zijn er enkele extra factoren zoals proefperioden en garanties. Deze kunnen snel over het hoofd worden gezien wanneer je online een matras wilt kopen.

levering

Levering

Een aantal retailers en fabrikanten bieden gratis levering van matrassen tot in de slaapkamer en montage op het bed. Andere matrasaanbieders beperken deze service tot een levering aan de voordeur.

retour

Retourbeleid

De retour- en restitutiekosten voor online matrasverkopers zijn meestal lager dan die van fysieke winkels. Veel online verkopers halen het matras terug op zonder extra kosten. Sommige verkopers vereisen echter dat je het matras klaar zet voor retour voordat deze kan worden opgehaald en retour kan worden gestuurd.

gratis

Verzendkosten

In de meeste gevallen zijn de verzendkosten bij het online kopen van een matras gratis, maar het is belangrijk om de kleine lettertjes te lezen zodat je hier zeker van bent.

proefslapen

Proefperiode

Omdat het testen van een matras in de winkel zelf misschien geen optie is wanneer je online een matras koopt, bieden veel retailers en aanbieders veelal ruime proefperioden aan, variërend van een aantal weken tot drie maanden. Tijdens deze periode is het mogelijk om het matras gratis te retourneren wanneer je niet tevreden bent en krijg je het volledige aankoopbedrag terug.

garantie

Garantie

Je krijgt meestal 2 tot 25 jaar garantie op een matras. Er zijn veel garantie-gerelateerde factoren waarmee rekening gehouden moet worden, zoals verzendkosten en evenredige / niet-evenredige dekking.

De valkuilen van het kopen op internet

Ook bij het online matras kopen kan het voorkomen dat het te mooi waard is. Laten we een paar belangrijke factoren bekijken waar je op moet letten als je online een matras wilt aanschaffen en wat je er precies aan kunt doen.

Sommige review websites zijn betrouwbaarder dan andere. Ze beschikken over authentieke klantbeoordelingen en productclassificaties die zijn gegenereerd door echte beoordelingen. Een voorbeeld van een goede beoordelingssite is Trustpilot.

De meeste matrassen die online worden verkocht zijn beter dan de modellen in de winkel als het gaat om samenstelling, duurzaamheid en algehele kwaliteit. Controleer echter wel altijd de productspecificaties van online matrassen om er zeker van te zijn dat alle belangrijke onderdelen zijn inbegrepen.

Er worden veel matrassen verkocht op websites zoals Marktplaats. Deze matrassen zijn vaak veel goedkoper dan modellen die worden verkocht via online winkels. In de meeste gevallen ben je zelf als koper echter verantwoordelijk voor de verzendkosten of het vervoeren van het matras. Daarnaast vervalt de garantie zodra het matras gekocht is. Bovendien kan de kwaliteit van de matras een probleem zijn en is het niet makkelijk of zelfs onmogelijk om het gekochte matras retour te sturen en je geld terug te krijgen. Als je een online advertentie ziet voor een mooi matras, probeer dan eerst om de verkoper te bezoeken en het matras te testen voordat je deze koopt.

Om de verzending zo makkelijk mogelijk te maken worden veel matrassen vacuüm verpakt. Hoogwaardig schuim en veren zijn ontworpen om hun originele vorm aan te nemen nadat het matras uit de verpakking is gehaald. Als een matras langer dan een jaar vacuüm verpakt is, kan de vormvastheid van het matras permanent beschadigd worden.

Voor- en nadelen van online een matras kopen

Wil je online een matras kopen, dan zijn dit enkele voordelen:

Naast de pluspunten zijn er een paar nadelen van het online kopen van een matras in plaats van in een fysieke winkel:

Wat zijn de beste online merken

Als het gaat om het online kopen van een matras helpt een beetje onderzoek veel. We geven je een paar laatste tips voor het gebruik van onze website om het beste matras online te vinden.
Hier zijn enkele van onze favorieten, maar je kunt ook onze matras vergelijking pagina bekijken voor een volledig overzicht.

Het Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Emma One Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Slow Motion matras

TOT 50% KORTING

Voor het online kopen van een matras biedt onze gids een uitgebreid overzicht met informatie over verschillende matrasmerken en -typen. Gebruik onze productvergelijkingstool om te zien hoe verschillende modellen zich verhouden op het gebied van prijs, samenstelling, speciale functies en andere belangrijke overwegingen.

Online matrassen koopgids

Om je goed te informeren kun je de volgende pagina’s bezoeken.

Gerelateerde pagina's

De pagina’s hieronder worden vaak bezocht bij de zoektocht naar een nieuw matras.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
5/5 - (2 stemmen)