Naakt slapen – slecht of juist ontzettend gezond?

De voordelen van naakt slapen!

Waarom naakt slapen juist goed is

Er zijn heel veel mensen die naakt slapen. De kans is groot dat jij het ook prettig vind om naakt op bed te liggen, je bent namelijk niet voor niets bij ons op de site terecht gekomen. Sommige mensen zeggen dat naakt slapen niet goed voor je is. Anderen zeggen weer dat het juist ontzettend gezond is. 

Benieuwd hoe het echt zit? Lees dan snel verder, in dit artikel hebben we namelijk de grootste voordelen van lekker naakt slapen voor jou op een rijtje gezet. Zo weet je precies wat je eigenlijk te wachten staat.

Naakt slapen is echt een stuk makkelijker

Als je je geen zorgen hoeft over de kleren waar je in slaapt, kun je veel sneller het bed in duiken. Dit kan een bepaalde rust creëren voor het slapen. Daar komt bij dat je ook nog eens een hoop moeite en geld kunt besparen. Je hebt minder kleren om te wassen en minder kleren om op te bergen. Precies, kleren uit en lekker naakt slapen, echt een stuk makkelijker!

naakt slapen vrijer

Je voelt je veel vrijer tijdens het slapen

Stel je voor dat je naakt in bed ligt. Je hebt geen kleren aan maar je kunt gewoon naakt op bed liggen. Dit voelt toch ontzettend vrij? Als vrouw is dit al helemaal het geval, je hoeft dan namelijk geen BH meer aan. Doordat je je veel vrijer voelt onder de lakens zal je een betere nachtrust krijgen. Daar komt bij dat je kleding je niet meer kan verstikken wanneer je je net even opzij draait.

Naakt slapen is beter voor je lichaamstemperatuur

Voor een goede nachtrust is het noodzakelijk om je lichaamstemperatuur te verlagen. Auteur Mattew Walker van het boek Why We Sleep legt uit dat je kerntemperatuur met een tot anderhalve graad moet dalen als je prettig in slaap wilt vallen. Hoewel je met een koude kamer al een hoop kunt bereiken is het niet altijd mogelijk om de juiste temperatuur in de kamer te creëren. Door je kleren uit te doen en naakt te slapen kun je het makkelijker wat frisser krijgen. Zo kan je lichaam op een natuurlijke manier afkoelen.

val sneller in slaap naakt slapen

Je valt sneller in slaap als je naakt bent

Dit voordeel is sterk verbonden met het bovenstaande voordeel. De gemiddelde persoon valt in zeven minuten in slaap. Maar wist je dat je door je lichaamstemperatuur met slechts één graad Celsius te verlagen je veel sneller in slaap kunt vallen. Er is heel wat wetenschappelijk onderzoek gehouden naar de vraag of je lichaamstemperatuur het circadiane ritme (ook wel je lichaamsklok genoemd) reguleert. Het blijkt dat je circadiane ritme sneller intreedt wanneer je lichaam afkoelt. Naakt slapen zou er dus zomaar eens voor kunnen zorgen dat jij niet meer zo lang ligt te woelen voordat je eindelijk in slaap sukkelt.

Naakt slapen is dus echt zo gek nog niet. Door de vele voordelen zal je je dan ook geen zorgen hoeven te maken, er is niets mis met naakt op bed liggen. Doe natuurlijk wel de gordijnen dicht, anders kunnen je buren gezellig meekijken wanneer jij licht te slapen!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
5/5 - (1 stemmen)