De 6 voordelen van Latex matrassen

6 voordelen van latex

Hieronder hebben we de 6 voordelen van Latex matrassen op een rij gezet.

Lees ook waarom je juist niet voor een latex matras zou moeten kiezen: de nadelen van latex.

Wat zijn de voordelen van latex?

1

Het vormt zich goed naar jouw lichaam

Latexmatrassen staan erom bekend superieure verlichting te bieden. In tegenstelling tot traagschuimmatrassen, die het lichaam volledig omhullen, vormen latexmatrassen zich beter om het lichaam. Het zachtere Talalay-latex biedt meer vorming dan een Dunlop latex matras. Hoe dan ook, latex matrassen verlichten de pijn in de onderrug en andere drukpunten zonder de slaper te ver in het matras te laten zinken zodat ze niet meer comfortabel liggen.

2

Latex is veerkrachtig

Vanwege het de hoeveelheid rubber en schuim hebben latexmatrassen een goede veerkracht die vergelijkbaar is met pocketveringmatrassen die zich snel terugvormen van de toegepaste druk.

3

Het werkt verkoelend

Latexmatrassen zijn gemaakt van natuurlijk ademende materialen. Hierdoor bieden ze een consistent koel slaapoppervlak dat geen lichaamswarmte vasthoudt.

4

Van nature hypoallergeen

Latexmatrassen zijn gemaakt van hypoallergeen schuim dat bestand is tegen schimmel, vocht en stof. Dit houdt de slaper gezond en verlengt de levensduur van het matras.

5

Milieuvriendelijk

Biologische en natuurlijke latexmatrassen zijn geheel of bijna volledig gemaakt van alle natuurlijk rubber, dus ze zijn biologisch afbreekbaar en milieuvriendelijk.

6

Uitstekende isolatie van bewegingen

Latexmatrassen staan bekend om het vermogen om bewegingen te absorberen. Hoewel ze niet te vergelijken zijn met traagschuimmatrassen, minimaliseren ze de bewegingen en bieden ze een stille slaapervaring voor mensen die het bed delen met andere mensen of huisdieren. Het zwaardere gewicht van het matras, vooral in het geval van Dunlop latex, zorgt ervoor dat ze stevig op hun plaats blijven liggen en je zo min mogelijk last hebt van bewegingen.

Gerelateerde onderwerpen

Informeer je goed om het juiste matras te vinden.

Andere soorten matrassen

Ontdek de andere soorten matrassen.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
5/5 - (1 stemmen)