Matras verhuizen

Verhuis je matras zonder probleem met deze tips

Matrassen zijn groot, zwaar en lastig om te verplaatsen. Dat weet iedereen. Wil je weten hoe je een matras kunt verplaatsen zonder al te veel moeite? Wij zijn er om te helpen. Deze richtlijnen en instructies helpen je om jouw matras schoon en intact te houden als je gaat verhuizen. Het is belangrijk om te weten hoe je een matras op de juiste manier moet verplaatsen.

Voordat je het matras gaat verplaatsen...

veel oude matrassen

Vraag je eens af “Moet ik mijn matras nog wel meenemen?”. Kijk eerst naar de leeftijd van het matras voordat je het gaat schoonmaken, inpakken en inladen. Als het matras 7 tot 10 jaar oud is, doorgezakt is of gewoon niet lekker ligt, is het misschien tijd om je matras te vervangen. In dat geval kun je het matras bijvoorbeeld aan een goed doel doneren of naar de stort brengen.

Een verhuizing is het perfecte moment om een nieuw matras te kopen als het nodig is. Het tegenovergestelde geldt ook: laat een uitstekend matras niet achter als dat niet nodig is.

Kijk daarnaast goed naar de maat van het matras om onnodige verrassingen te voorkomen. Meet het matras op voordat je het verhuist. Het zou zonde zijn als blijkt dat deze groter is dan verwacht en niet door de deur of het raam past.

Verhuizen zonder professionele hulp

in je eentje een matras vervoeren

Als je gaat verhuizen en geen gebruik wilt maken van een verhuisbedrijf, zul je zelf je matras moeten verplaatsen. Zorg ervoor dat het matras zonder scheuren in jouw nieuwe huis aankomt en houd het matras heel tijdens de verhuizing. Dit is wat je nodig hebt:

1

Vraag om een helpende hand

Laten we eerlijk zijn, in je eentje een matras optillen en verplaatsen is niet veilig en bijna niet te doen. Verplaats een matras bij voorkeur met 2 personen. Vraag om hulp van vrienden, familie of buren om het matras te vervoeren. De helpende handen maken het makkelijker, sneller én een stuk goedkoper. 

Wie weet, misschien heeft er wel iemand een busje of bestelwagen die nog goed van pas komt bij het vervoeren van spullen. Als je na een dag verhuizen voor een lekker hapje en drankje zorgt, kunnen jullie de dag ook nog eens gezellig afsluiten.

2

Gebruik een plastic zak of speciale matrashoes

Bescherm je matras met een goede plastic matrashoes. Bij voorkeur een stevige plastic matraszak. Ze zijn goedkoop en absoluut de moeite en het geld waard. Ze zijn ook handig om je matras in op te bergen. Zo kun je het matras op de grond neerzetten zonder bang te zijn dat het vies en stoffig wordt. Plak de zak goed dicht met tape.

We hebben in het verleden vaak de matras hoes van Verhuisdozen.store gebruikt voor het vervoeren van matrassen. Ze zijn gemaakt van goede kwaliteit plastic en gaat niet zo snel kapot als andere goedkope alternatieven. De hoezen zijn gemaakt van plastic en leverbaar in een 1-persoonsmaat en een 2-persoonsmaat. Als je via bol.com bestelt is de verzending gratis en bespaar je dus €6.95 aan verzendkosten.

Dat geldt overigens ook voor hun extra stevige verhuisdozen, ze zijn zó stevig door de volledig dichte bodem. Je hoeft niet bang te zijn dat de bodem uitscheurt of open schiet bij het tillen. Ze zijn in één seconde op te zetten en je hebt geen tape nodig om de dozen te sluiten. Echt een aanrader, ook via Bol.com te bestellen met gratis bezorging! 

3

Vervoer het matras plat!

Een belangrijke tip: wanneer mogelijk, vervoer het matras plat en zet er geen zware spullen bovenop. Dit kan het matras namelijk flink beschadigen. Wat je wel kunt doen, is meerdere matrassen op elkaar stapelen. In dit geval leg je het zwaarste matras onderop en het lichtste matras er bovenop.

Als het niet anders kan, zet het matras dan op zijn zijkant maar bindt het goed vast zodat het niet slap hangt of indeukt. Als dit gebeurt heb je namelijk kans dat de lagen beschadigd raken of dat er een kuil ontstaat.

Matrassen met binnenvering en pocketveren zijn hier met name gevoelig voor. Schuimmatrassen kunnen hier beter tegen.

4

Zorg voor het juiste vervoersmiddel

De meeste matrassen passen niet in de kofferbak of op de achterbank van een auto. Sommige voertuigen zijn echter ideaal voor het verplaatsen van een 2-persoonsmatras.

De meeste matrassen passen ongeacht de grootte in een bestelwagen. Als je er een kunt huren of lenen, dan zit je goed. Als je een kleiner busje hebt en de stoelen kunt verwijderen, past een klein matras er zonder al te veel problemen in.

Een grote SUV is groot genoeg om bijna elk matras op het dak te vervoeren, onder de voorwaarde dat het matras goed is bevestigd. Een klein voertuig kan geschikt zijn om een kleiner matras op het dak te vervoeren.

Heb je geen geschikt vervoersmiddel? Bij Borent kun je goedkoop een busje huren, of ga voor een pak-n-bak aanhangwagen. 

Zorg er in ieder geval altijd voor dat het matras goed vast zit en rijd veilig!

Vraag hulp aan professionals als je gaat verhuizen

Er zijn veel dingen om over na te denken bij een verhuizing, het juiste vervoersmiddel, het afronden van de betalingen en afspraken met de bank, het wijzigen van je adres, het inpakken van alle spullen voor de verhuizing en nog veel meer. Bedrijven als Scanmovers bieden bekwame en ervaren verhuizers aan die ervoor zorgen dat alles vlekkeloos verloopt zonder dat je je zorgen hoeft te maken.

Je kunt ook gebruik maken van diensten bij Brenger. Zij halen je matras op en brengen deze naar je nieuwe adres. Kijk je naar het totale kostenplaatje, dan is Brenger het voordeligste transport voor al je meubels en andere grote spullen. Binnen enkele kliks en voor slechts een paar tientjes heb je het al geregeld. Zo kun je je tijd besteden aan belangrijkere zaken.

Je kunt verhuiswebsites zoals VerhuizenKunJeZelf raadplegen om jezelf voor te bereiden. Ontdek op deze website hoe je efficiënt en met zo min mogelijk stress kunt verhuizen. Want zoals vast wel bekend: een goede voorbereiding is het halve werk!

Nieuw huis = Nieuw matras

Verhuizen en opruimen gaan hand in hand. Al je oude, versleten spullen doe je weg, waarom dan ook niet je versleten matras? Bij een nieuwe woning, hoort een nieuw matras. En dan hoef je je oude, zware matras ook niet mee te verhuizen. Het scheelt een hoop werk!

matras in een doos

Een nieuw matras hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Onderstaande matrassen worden bijvoorbeeld gratis bezorgd in je nieuwe huis en zijn ook nog eens betaalbaar.

In je nieuwe woning hoef je dan alleen nog maar het nieuwe matras uit de doos en uit het plastic te halen en je kunt er al heerlijk op slapen! 

Het Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Emma One Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Slow Motion matras

TOT 50% KORTING
Gerelateerde pagina's

Hulp bij het vinden van een matras

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Eén reactie

  1. Bij verhuizen ligt een nieuwe matras kopen voor de hand. Zo heb ik het zelf de laatste keer in ieder geval gedaan. Een goede matras is alleen best wel prijzig, voor mij in ieder geval, want ik ben nogal kieskeurig. Je moet sowieso om de ongeveer 7 jaar een matras wisselen. Een verhuizing is dan een prima gelegenheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
3/5 - (5 stemmen)