Hoe herstel je een doorgezakt matras

Wat te doen als je een kuil hebt in je matras?
Een doorgezakt matras ziet er niet alleen slecht uit, maar ze kunnen jou gezondheid in de loop van de tijd schaden en mogelijk rugpijn veroorzaken. In dit artikel tonen we enkele eenvoudige tips om doorgezakte matrassen te herstellen.

Help, er zit een kuil in mijn matras!

doorgezakt matras herstellen

Een doorgezakt matras is een matras met een oneffen oppervlak wat het lichaam niet in gelijke mate ondersteunt. Een doorgezakt matras wordt vaak zacht door slijtage.

Een versleten en doorgezakt matras kan veel problemen veroorzaken, omdat het lichaam niet het vlakke oppervlak heeft dat nodig is om in de juiste houding te slapen. Dit kan onnodige druk op de spieren en gewrichten veroorzaken waardoor je niet rustig kunt slapen. Een doorgezakt matras is dus schadelijk voor de gezondheid en een reden om deze te vervangen of te herstellen om ervoor te zorgen dat je voldoende rust krijgt en geen last van lichamelijke klachten krijgt.

Eenvoudige oplossingen voor een doorgezakt matras

We gaan het hier hebben over enkele van de meest populaire en bewezen tips en trucs om ervoor te zorgen dat je heerlijk kunt slapen, zelfs als je een oud matras hebt.
zo fix je een kuil in een matras

1

Overweeg een topper

Een snelle en gemakkelijke manier om een doorgezakt matras te herstellen zonder een nieuw matras te hoeven kopen, is door een topper aan te schaffen. Over het algemeen verschillen toppers van een normaal matras in termen van dikte; ze zijn veel dunner en zijn ontworpen om op het matras gelegd te worden. Overweeg om een luxe traagschuim topper te gebruiken. Het voelt net zo luxe aan, maar kost maar een fractie van een nieuw matras. Het zorgt ervoor dat scheuren, slijtage of plekken waarop het matras is doorgezakt niet meer gevoeld worden. Dit is de beste optie als je geen nieuw matras wilt kopen.

Op deze website vind je een overzicht van de beste toppers.

2

Gebruik kussens op de doorgezakte plekken

Een snelle oplossing is om een kussen op het doorgezakte gedeelte van het matras te leggen. Bedek het met een strak hoeslaken, zodat je het kussen niet voelt als je er op gaat liggen. Dit zou genoeg moeten zijn om TIJDELIJK goed te kunnen slapen; dit is echter geen permanente oplossing. 

3

Doe een beroep op de garantie

Als geen van de bovenstaande oplossingen het probleem lijkt te verhelpen, kan het indienen van een garantieclaim de beste optie zijn. Check eerst of de garantie nog het product dekt. Zo ja, neem contact op met de fabrikant om de claim in te dienen en volg de procedures.

4

Zorg voor extra ondersteuning

Heb je een boxspring? Een manier om een matras steviger te maken, is door multiplex platen te gebruiken voor de ondersteuning. Plaats een dunne plaat multiplex tussen het matras en de boxspring. Zorg ervoor dat het multiplex exact dezelfde grootte heeft als het matras. Als het te klein is, zal het ongemakkelijk doorzakken aan de zijkanten. Als het te groot is, loop je het risico dat je eraan blijft haken of erover struikelt.

Voorkom rugklachten door versleten matras

Is je matras versleten en niet meer te redden? Dan kun je er voor kiezen om een nieuw matras te kopen. Een nieuw matras hoeft niet duur te zijn. Hieronder hebben we een aantal van de beste one-size-fits-all matrassen van dit moment op een rij gezet.

Het Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Emma One Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Slow Motion matras

TOT 50% KORTING
Gerelateerde pagina's

Hulp bij de zoektocht naar een matras? 

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
3.6/5 - (5 stemmen)