2 eenpersoons of 1 tweepersoons matras?

Kiezen tussen een tweepersoons of twee eenpersoonsmatrassen

Is één 2-persoonsmatras of twee 1-persoonsmatrassen beter? Om de vraag kort te beantwoorden: een 2-persoonsmatras is prettiger omdat je geen middennaad hebt. Twee 1-persoonsmatrassen zijn handiger als je bedpartner een ander matras nodig heeft dan jou.

Hieronder geven we jou een uitgebreide antwoord op de vraag met de voor- en nadelen voor beide opties. 

Wat is beter: een 2-persoons- of twee 1-persoonsmatrassen?

2-persoons-of-1-persoons
Om te beginnen, de ruimte bepaalt een deel van het comfort. Hoe meer bewegingsruimte, hoe meer comfort en rust bij het slapen. Kies dus voor een brede tweepersoonsbed wanneer dat mogelijk is. 
 
Daarna kies je bij een tweepersoonsbed voor een grote matras of voor twee kleinere matrassen. Wat is het prettigst om te kiezen? Het is een kwestie van persoonlijke voorkeur: de keuze ligt bij jou. Of je voor de een of de ander kiest hangt af van jou en je bedpartner.

Wanneer kies je voor een 2-persoons matras?

Het fijnst is natuurlijk één tweepersoonsmatras omdat je dan geen spleet hebt in het midden. Als je geen last hebt van je bedpartner, en jullie beiden prima samen kunnen slapen, dan is de keuze eenvoudig: kies voor een geheel matras. Ook als je doorgaans alleen slaapt kun je het beste voor een tweepersoons matras kiezen.

Voordelen van een 2-persoonsmatras

Nadelen van een 2-persoonsmatras

Wanneer kies je voor twee 1-persoonsmatrassen?

In sommige gevallen kiest men voor twee losse matrassen voor een tweepersoonsbed. Kies voor twee losse matrassen in de volgende gevallen:  

Het gaat dus met name om situaties waarbij er een groot verschil is in wat voor soort matras jullie nodig hebben. Is het nog niet helemaal duidelijk wat voor soort matrassen jullie nodig hebben, kijk dan in onze koopgids: matrassen soorten.

Voordelen van twee 1-persoonsmatrassen

Nadelen van twee 1-persoonsmatrasen

Twee matrassen voor een verstelbaar bed

Als jullie een verstelbaar bed willen bestellen kunnen jullie het beste twee losse matrassen kopen, zodat je deze afzonderlijk van elkaar kunt verstellen. Als je een geheel matras koopt, dan zul je tegelijk je bed moeten verstellen en ben je afhankelijk van je partner en vice versa. Daarom worden verstelbare matrassen en bedden vaak los verkocht.

verstelbaar bed 2 matrassen

Vermijd de spleet tussen twee matrassen

Om de spleet in het midden heb je meerdere oplossingen. Soms is het mogelijk om de tijk aan elkaar te ritsen. Je hebt dan namelijk twee verschillende eenpersoonsmatras kernen met verschillende hardheden die aan elkaar vast zitten in een tweepersoonstijk. Een voorbeeld hiervan is het Wave matras. Daarnaast kan een matraswig of een matras topper de perfecte oplossing zijn om de spleet weg te werken.

Wat is de beste optie voor een tweepersoonsbed?

Een 2-persoonsmatras is natuurlijk prettiger omdat je geen middennaad hebt en meer kan bewegen. In het geval dat je alleen slaapt is deze optie beter. Twee losse 1-persoonsmatrassen bieden meer voordelen als jullie geen identieke slapers zijn. Je kunt dan namelijk twee verschillende matrassen nemen. Maar dan heb je wel een spleet in het midden. Wat je het beste kan doen ligt dus aan je eisen en behoeften.

Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om de keuze te maken tussen een twee eenpersoonsmatrassen of een tweepersoonsmatras. Als je nog opzoek bent naar een goed matras, dan kunnen we de volgende merken aanbevelen:

Het Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Emma One Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Slow Motion matras

TOT 50% KORTING

Gerelateerde onderwerpen

Heb je je keuze al gemaakt? Bekijk anders de volgende pagina’s.

Ook interessant voor jou

Lees meer informatie over de verschillen tussen 1-persoons en 2-persoons matrassen.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
3.7/5 - (3 stemmen)