Uitverkoop: wanneer zijn de bedden en matrassen sales?

Matrassen sales en uitverkoop dagen

Wellicht wordt het een keer tijd om je matrassen te vervangen. Dan kan je het beste wachten op het juiste moment om een bestelling te plaatsen. Wie het geduld heeft om wat langer te wachten op de sales kan flinke bedragen besparen. Het is dan wel handig om te weten wanneer de matrassen sales en de matrassen uitverkoop plaatsvinden. Als je de volgende adviezen volgt kun je aanzienlijke bedragen besparen.

Matrassen uitverkoop periodes

Vroeger mocht er in alleen op vaste datums een uitverkoop plaatsvinden, maar dat is tegenwoordig niet meer. In Nederland gelden er geen vaste termijnen waarbinnen de sales moeten plaatsvinden. Daardoor kunnen alle merken, of het nu winkels zijn of webshops, zelf bepalen wanneer ze hun sales houden. Doordat er geen vaste datums zijn voor de uitverkoop bepaalt iedere winkelketen ook zelf wanneer ze hier mee beginnen. Toch zie je vaak dat de merken rond dezelfde tijd flinke korting geven.

Matrassen aanbieders hebben het hele jaar door matrassen aanbiedingen. Er zijn wel periodes wanneer je flinke korting kunt krijgen op matrassen. Vaste prijzen bestaan niet in matrassen-land. Hieronder vind je de 5 beste momenten om een matras te kopen:

Winter sale: begin december tot en met januari
Voorjaar sale: tussen maart en april
Zomer Sale: tussen juni en juli
Black Friday: laatste vrijdag van november (vooral online)
Cyber Monday: maandag na Black Friday (vooral online)

Kortingsacties het hele jaar door

Maak je geen zorgen, – je kunt het hele jaar door nog steeds deals vinden – als je goed zoekt.

Als je rug of nek pijn doet, je slecht slaapt, of je matras gewoon te oud is, zijn er altijd wel manieren om een goede prijs te vinden. Zelfs als je de aankoop niet kunt doen tijdens de hierboven genoemde tijden.

Een matras nadert het einde van zijn levensduur binnen 10 jaar. Je lichaam kan je ook helpen om te bepalen wanneer het tijd is om je matras te vervangen.

Het hele jaar door hebben matrassen merken kortingsacties die kunnen oplopen tot wel 20% van de bestelwaarde. Kijk dus eerst goed of er een kortingscode te vinden is voor dat je iets bestelt. Hiermee kun je flink wat geld besparen. 

Tips om geld te besparen bij het kopen van een matras

Houd deze tips in gedachten om geld te besparen bij het kopen van een nieuw matras.

Bestel je matras online

Je hebt waarschijnlijk video’s  gezien over het uitpakken van matrassen op sociale media. Online retailers zoals Emma en M-line bieden gemak en verzenden hun matrassen in een compacte doos. Afgezien van de nieuwigheid, kunnen online prijzen concurrerend zijn.

Lees meer over de valkuilen van een matras online kopen.

Neem een matras met proeftijd

Veel verkopers bieden een proefperiode aan. Je mag het matras thuis uitproberen en als je besluit deze binnen een bepaald aantal dagen (soms 100 tot 120 nachten) terug te sturen, krijg je jouw geld terug. No questions asked. Dat is vooral handig bij het online bestellen van matrassen.

Lees hier waar je op moet letten bij het proefslapen op een matras.

Let op de uiteindelijke prijs, niet op het percentage

Een uitverkoop van 50% is niet per se beter dan een deal van 10%, vooral als het matras aanzienlijk hoger is geprijsd. Het is het beste om zowel de originele als de uiteindelijke prijs van het matras te bekijken, niet naar alleen het percentage van de korting.

Lees hier meer over hoe de prijs van een matras wordt bepaald.

Neem de tijd

Je moet acht uur per nacht op je matras doorbrengen, dus neem meer dan vijf minuten om een nieuwe te vinden.

Als je online winkelt, informeer jezelf dan over matrastypes en lees reviews.

Online matrassen sales

Een groot gedeelte van matrassen worden tegenwoordig online verkocht. Zelfs traditionele prominente merken bieden hun matrassen online aan om er voor te zorgen dat ze zo dicht mogelijk bij de klant staan.

Dit brengt nogal wat voordelen met zich mee. Door de scherpe concurrentie zijn de prijzen online vaak lager dan die in de winkel. De redenen zijn vrij eenvoudig: bedrijven concurreren online met wereldwijde distributeurs terwijl ze in hun winkels enkel concurreren op lokaal niveau. Bovendien kunnen bedrijven geld besparen door overheadkosten van winkels te vermijden. Online verkooppunten, die geen fysieke locaties hebben, kunnen hun besparingen rechtstreeks aan consumenten doorgeven met over het algemeen lagere prijzen.

Ook voor de consumenten zijn er heel wat voordelen van online winkelen. Online vind je een overvloed aan informatie en kun je eenvoudig matrassen vergelijken, zonder te worden lastig gevallen door opdringend verkooppersoneel.

De beste tijd om een matras te kopen

Gewapend met informatie zul je het juiste matras matras – voor de beste prijs – en voor jou.

Kies de juiste tijd van het jaar om de beste deals in winkels te vinden. Maar vergeet niet dat je vaak meer geld online kunt besparen.

Hieronder vind je een selectie van de beste matrassen merken van dit moment. Je kunt ook onze korting pagina bezoeken voor kortingscodes en deals op goede matrassen.

Beste traagschuim

Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Beste Pocketvering

Emma Hybrid matras

NU -50% KORTING 🏷

Hoogste kwaliteit

M line Xtra Fit matras

TOT 50% KORTING

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
4.6/5 - (13 stemmen)