🛍  Het is Black Friday week! Profiteer van de beste matrassen deals.

Een matras tweedehands kopen

5 redenen waarom je geen tweedehands matras moet kopen
matras tweedehands

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw matras, is het je waarschijnlijk al opgevallen dat er verschillende merken zijn om uit te kiezen, of je kunt op een website als Marktplaats.nl een meer betaalbaar, tweedehands matras vinden. Je vraag jezelf misschien af – waarom zou iemand een tweedehands matras willen kopen en is het de lagere prijs waard?

Hoewel je misschien wel verleid bent door de de lage prijs van een gebruikt matras, willen we je wel informeren over de voor- en nadelen van het kopen van een tweedehands matras.

Kopen mensen tweedehandse matrassen?

veel oude matrassen

Het korte antwoord op deze vraag? Het hangt van het matras af.

Als je ons vraagt of we een ouder matras van iemand zouden kopen? Waarschijnlijk niet. Wat als het een zo-goed-als-nieuw matras is van bijvoorbeeld Emma of Mline? Als je de verkoper vertrouwt, misschien wel.

Vergeet niet dat we allemaal op “gebruikte” matrassen slapen wanneer we in een hotel overnachten. In hotels gebruiken ze echter goede kwaliteit matrasbeschermers.

Bovendien worden er non-stop matrassen verkocht via advertentiewebsites. Het is dus wel zo dat er een markt is voor tweedehands matrassen.

Het punt is dat matrassen van goede kwaliteit vroeger relatief duur waren. Dat is nu niet meer het geval. Het grote aanbod aan online matrassen betekent dat je een tegenwoordig een hoogwaardig matras kunt kopen voor de helft of zelfs een derde van wat ze kosten in winkels.

Nieuwe matrassen zijn niet alleen goedkoper dan vroeger, de meeste verkopers bieden financieringsmogelijkheden, zoals gespreid betalen of achteraf betalen. 

5 redenen waarom je geen tweedehands matras moet kopen

Je merkt ze pas op als al op het matras hebt geslapen. Tegen die tijd hebben de bedwantsen zich verspreid naar het beddengoed en andere meubels en moet je alles weggooien. Het verwijderen van bedwantsen in een matras is zeer moeilijk. Waarom zou je dat moeten doorstaan? Deze beestjes zijn de reden waarom het een goed idee is om uit de buurt te blijven van tweedehands meubilair.

Foto’s kunnen veel zeggen. Maar je kent daardoor misschien niet het totaalplaatje. Zelfs als een gebruikt matras er schoon uitziet en er slechts een paar jaar op is geslapen, is het moeilijk om de huidige staat van de matras te evalueren. Schuim, veren en andere materialen van lagere kwaliteit kunnen na verloop van tijd verslechteren. Lichaamsoliën en lichaamsvloeistoffen kunnen dat proces aanzienlijk versnellen, maar zijn mogelijk niet onmiddellijk zichtbaar bij een korte inspectie.

In tegenstelling tot auto’s zijn er nog geen matrasfabrikanten die de garantie overdragen naar de nieuwe eigenaar. Alleen de oorspronkelijke koper is gedekt door de garantie. Je koopt dus een gebruikt matras met een kortere levensduur omdat er al op is geslapen en je hebt geen recht meer op garantie. Vergelijk dat eens met een gloednieuw matras wat comfortabel slaapt, 10 tot 15 jaar meegaat en meestal 100 jaar garantie heeft.

Wat ga je doen als het matras echt oncomfortabel blijkt te liggen? Of als het te zacht ligt om je een goede ondersteuning te bieden of te hard ligt waardoor je heupen pijn gaan doen. Dan heb je geen andere keuze dan ermee leren te leven of extra geld uitgeven aan een matrastopper. Het is niet zo dat het matras zichtbaar beschadigd is en dat je jouw geld kunt terugvragen. Nieuwe online matrassen hebben daarentegen vaak een proefperiode van 100 nachten. Wanneer het matras niet lekker ligt, dan kun je het eenvoudig terugsturen. Er worden geen vragen gesteld over het retourneren en je loopt geen risico.

Matrassen worden vies, echt heel vies. Het is gewoonweg het smerigste object in de slaapkamer. Een gebruikt matras herbergt kilo’s stof, huisstofmijt, haar van huisdieren, kakkerlakschilfers, bacteriën (inclusief orale en genitale bacteriën), dode huidcellen en liters oud zweet. En dan hebben we het nog niet eens over de vreemde vlekken, rottende stukjes voedsel en al het andere wat op een matras terecht komt. Het is niet alleen walgelijk, maar kan ook je gezondheid beïnvloeden. Stel je voor dat je uren per nacht op een bed doorbrengt, al dat stof en die bacteriën inademt en het in contact met je huid brengt. Wilt je dan nog steeds een tweedehands matras kopen?

Tips voor het kopen van een tweedehands matras

vlekken op matras

Als je alsnog een tweedehands matras wilt kopen, dan moet je hier in ieder geval op letten:

Bestel fijn een betaalbaar nieuw matras

Voor €500 heb je al een top kwaliteit matras in huis, met 100 dagen proeftijd en gratis garantie. Hier zijn enkele van onze favorieten, of ga naar het overzicht met vergelijkingen.

Het Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Emma One Matras

NU -40% KORTING 🏷

Het Slow Motion matras

TOT 50% KORTING
Toch geen tweedehands matras?

Tips voor het kopen van een betaalbaar matras

Gerelateerde pagina's

Hulp bij de zoektocht van een nieuw matras.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bedankt voor het lezen!
4.5/5 – (2 stemmen)
Deel dit artikel:
Meest gelezen

Dit vind je wellicht ook interessant

De Online Matrassen Test

Ontdek de beste matrassen van dit moment. Nieuwe modellen, oude modellen, best verkochte matrassen – voor elk wat wils.