Veel gedupeerden door failliet Living Comfort

Living Comfort Failliet verklaard

Honderden gedupeerde klanten zijn woest op het bedrijf achter Living Comfort en kunnen waarschijnlijk fluiten naar alle beloftes van het bedrijf. Dat geldt overigens ook voor alle handelsondernemingen onder hetzelfde bedrijf.

In 2018 verscheen er een melding op de website dat de bedrijfsvoering van LivingComfort is stilgelegd vanwege de onduidelijke situatie waarin het bedrijf momenteel verkeert, waarschijnlijk in verband met financiële problemen. 

Wat is er gebeurd met Living Comfort en wat is nu de situatie?

livingcomfort peter trompert

Living Comfort Failliet verklaard

Op 01-03-2018 is The Select Comfort Company B.V. te Utrecht door de rechtbank in Midden-Nederland failliet verklaard. Het insolventienummer van deze zaak is F.16/18/88.

Ook The Energy+ Company B.V. en Sleep4You B.V. zijn failliet.

De volgende handelsnamen vallen hier ook onder:

 • Energy+
 • Mediactive
 • Totalfit
 • Selectcomfort
 • Climabest
 • Matrastopper.Eu
 • Boxspring-365.Nl
 • Babymatras.Eu
 • Hoeslaken-365.Nl
 • Livingcomfort Textiel

Als curator is aangesteld mr. D. Steffens. Volgens opgave van de Belastingdienst is er sprake van een aantal lopende procedures. Voorts is ook gebleken dat gefailleerde betrokken is bij een strafprocedure met betrekking tot belastingfraude.

De oorzaak van het faillissement is een langslepend dispuut met de Belastingdienst dat uiteindelijk tot een aantal procedures heeft geleid en waarbij gefailleerde in ieder geval is veroordeeld voor belastingfraude en in het verlengde daarvan (terug)betaling van een aanzienlijke bedrag aan de Belastingdienst.

Lees het volledig rapport hier: https://insolventies.rechtspraak.nl/Services/VerslagenService/getPdf/16_mne_18_88_F_V_17

Living Comfort niet meer bereikbaar

living comfort failliet onbereikbaar

Opvallend wordt er ook aangegeven dat medewerkers vanuit het bestuur tot op heden geen toelichting hebben gekregen over de situatie. De situatie wordt beschreven als ‘tijdelijk’, echter vanuit het management van het bedrijf is het zorgwekkend stil: het is onmogelijk om in het contact te komen en er is geen persbericht uitgekomen.

Op de website wordt er aangeraden om contact op te nemen door een e-mail te sturen naar meldpunt.livingcomfort@gmail.com. Het lijkt erop dat de e-mails op dit moment nog niet in behandeling worden genomen, en dat zal voorlopig zo blijven, zolang het bedrijf niet meer duidelijkheid kan geven over de situatie.

Inmiddels zijn de websites offline gehaald.

Living Comfort en partner sites offline gehaald

De website werd offline gehaald en het is niet meer mogelijk om een bestelling te plaatsen. Niet alleen LivingComfort.nl maar ook alle andere websites van LivingComfort, o.a. Matrastopper.eu, Boxspring-365.nl, babymatras.eu en hoeslaken-365.nl zijn offline gehaald. Showrooms blijven tot nader order ook gesloten.

Het bedrijf The Select Comfort Company B.V., opgericht door ondernemer Peter Trompert werd eerder al in februari 2018 door de rechtbank in Midden-Nederland failliet verklaard. Naast online verkoop via LivingComfort.nl, bracht LivingComfort in Nederland o.a. de bekende merken zoals Energy+, MediActive, TotalFit, SelectComfort, ClimaBest op de markt. Het bedrijf telde tussen de 50 en 200 medewerkers en was vooral actief in Nederland en België met 13 eigen showrooms en een scala aan webwinkels.

De oorzaak: Hoge schulden bij de belastingdienst

Actuele faillissementsdossier zijn te vinden op het internet. Het dossier 1377472 toont aan dat er grote bedragen openstaan bij de belastingdienst. Maar dat de oude BV van de heer Trompert failliet verklaard was, hield hem niet tegen om een nieuwe BV op te richten en verder te gaan met de verkopen, en dat ten nadelen van de consument. Dat is de BV waar de meest recente klanten zaken mee gedaan hebben. Deze nieuwe BV is voor zover bekend nog niet failliet verklaard. Er valt weinig te overleggen met een curator, omdat er nog geen curator is aangesteld. Op het moment dat de rechter het faillissement uitspreekt, wijst hij een curator aan.

Gedupeerden van het bedrijf laten zich horen

Het is nog niet duidelijk hoeveel klanten precies worden benadeeld door het op de fles gaan van LivingComfort. Meldingen van gedupeerden blijven sinds afgelopen dagen binnenstormen op social en op review websites zoals Trustpilot. Het vervelende is dat het vaak gaat om bedragen tussen de €500 en €3000.

livingcomfort reviews

Er wordt vaak gesproken van ‘oplichting door het bedrijf’; vele klanten wachten nog tevergeefs op hun bestellingen en geven aan dat het bedrijf onbereikbaar is. Er zijn ook klanten die matrassen retour hebben gestuurd en geen geld terug hebben ontvangen.

Wat te doen als je gedupeerd bent?

Heb je een product besteld bij LivingComfort en aanbetaald? Neem contact op met de curator en meld je als schuldeiser.

Heb je wel besteld maar nog niet betaald, stel dan zo snel mogelijk de betaling uit. Ook kun je proberen om met je bank contact op te nemen, afhankelijk van de betaalmethode die je gekozen hebt.

Je kunt daarnaast juridisch advies inwinnen bij het Juridisch Loket.

Wil je het matras retourneren of beroep doen op de garantie? Helaas gaat dit niet meer.

Ben jij ook gedupeerd door deze omstandigheden of heb je een probleem met LivingComfort? Deel dan hier jouw ervaring.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

55 reacties

 1. Op 10 October 2018 hebben wij matrassen besteld bij Livingcomfort. Bellen of mailen heeft geen zin, ze reageren toch niet. Ook op de vestiging geweest, er hangt een briefje met wegens omstandigheden tot nader order gesloten. Bestelling van bijna €2000…. Ik denk dat we kunnen fluiten naar onze centen en de matrassen.

 2. Ook hier helaas een bestelling geplaatst, net voordat de website offline werd gezet. LivingComfort gemailed maar nog geen reactie gehad. Kan ik verder nog iets doen of moet ik afwachten wat er gaat geburen?

  1. Gelukkig gaat het bij ons maar om een eenpersoonsmatras, maar alsnog, wel pijnlijk om zo maar een paar honderden euro’s kwijt te raken. Er is inderdaad weinig wat we kunnen doen behalve afwachten tot er een curator is aangesteld.

 3. hier het zelfde 15 september matras retour gegaan naar livingcomfort mijn geld zou binnen 14 dagen worden teruggestort heb tot nog toe geen geld ontvangen op mijn rekekning

 4. @livingcomfort : Ik heb op 16 oktober een matras van bijna 900 euro terug gestuurd en ze vertelden me Telefonica hope de week recipe dat het 4 tot 6 weken zou duren voordat ik het geld terug zou krijgen. Dit omdat ze eerst een heleboel matrassen zouden verzamelen en het dan in 1 truck naar de fabriek gestuurd zou worden. Tijd verstreek en dus werd ik vorige week ongeduldig en besloot ze op te zoeken op de website om te chatten zoals ik eerder deed. De website bleek offline en ook het telefoonnummer is onbereikbaar. Mails sturen heeft ook geen zin, ze antwoorden toch niet, dat heb ik ook al gedaan. Dynalogic (de vervoerder) geeft aan dat het matras al op 17 oktober naar Living Comfort is gestuurd dus nu heb ik geen geld én geen matras. Rest mij helaas enkel op het wachten op een aangestelde curator en hopelijk krijg ik mijn geld snel terug#wishfullthinking

  1. Heb ongeveer hetzelfde probleem gehad. Matras retour gestuurd en geen geld terug. Spijt spijt spijt…. had ik ‘m maar bewaard. Maar niets aan te doen helaas 🙁

   1. In 2016 complete boxspring gekocht bij dit bedrijf.In de eerste periode matrassen een paar keer omgeruild. Nu na ruim 2 jaar liggen we in een diepe kuil en daardoor rugpijn ontstaan. Zo’n spijt van deze dure aankoop die mij in de winkel aangepraat is.Trap nooit meer in die sluwe verkooppraatjes.

    1. Ik heb precies het zelfde meegemaakt, ben al van af week een dat ik mijn boxspring van ruim 3.000,00 euro heb ontvangen aan het klagen geweest i.v.m. rug klachten heb vele malen opgebeld en mails gestuurd maar je wordt gewoon in de maling genomen en AFGESCHEEPT met de smoes je moet er aan wennen. Het is nu ruim 1.5 jaar geleden en ik zit nog steeds door het bed in de vernieling. Ik hoop dat ik die griezel niet tegen kom want ik denk niet dat ik mijn handen thuis zal kunnen houden.

 5. pffft, dan heb ík nog geluk!! Had ongeveer 100 nachten op mijn matras van hen geslapen. Beviel niet, want mijn klachten werden niet minder. Ik heb ongeveer een maand geleden aangegeven dat ik mijn matras wilde laten ophalen en mijn geld terug. Toen kwam ik er dus achter dat ze failliet waren…. Lig nu weer op mijn “oude” (die was nog helemaal niet oud, maar ik had klachten en wilde ander matras proberen) matras…..

  1. Bij mij precies hetzelfde verhaal! Stond op het punt om 2e matras retour te zenden omdat ook deze gewoon voor geen meter ligt, kuilvorming!
   Kom er dus achter dat ze failliet zijn!
   Ik zit in de bijstand en was zo blij een nieuw matras te kunnen kopen…..
   Inmiddels lig ik weer op mijn oude, rugklachten gaan zo niet over!
   Michelle

 6. Schijt bende matras gekocht op 21 oktober, maar deze zou later opgestuurd worden. Toen gebeld omdat het lang duurde, er zou een machine in de fabriek kapot zijn. 2 weken later nog eens contact opgenomen, maar toen geen contact meer kunnen krijgen. Blijkt dat de website en alles weg is. Maar zoals ik overal begrijp nog geen officieel failliet, ik hoop echt mijn centen terug te krijgen.

 7. Sinds 12 juni 2018 van living comfort is mijn twee pers matras retour gegaan nu is het inmiddels 12 december 2018 en nog mijn geld nog niet terug.

 8. Ook wij zijn hier gedupeerd door geraakt. Een boxspring met afleverservice en in elkaar zetten besteld, en vrij kort daarna netjes betaald via iDeal, had ik dat maar niet gedaan. Ruim 2000 euro door onze neus geboord en inderdaad, het enige faillissementsdossier dat er van te vinden is, geldt niet voor Livingcomfort.nl maar voor Livingcomfort textiel.Als alleenverdiener is dit een enorme strop. Hun website gaf aan dat ze het keurmerk zouden hebben, maar inmiddels ook begrepen dat dat een regelrechte leugen was.

 9. nu is het al 20 dec en nog geen geld terug matras 15 augustus opgehaald door vervoer centrum tot heden geen geld retour

 10. We hebben het hele bed nog wel, maar we wilden aanpassingen, matras ligt echt *** . 1500,= armer.
  Slechte zaak dat ze niemand op de hoogte stelden. Want je kreeg 365 dagen garantie. In september gekocht.

 11. Matrassen, elektrischverstelbare latten bodems, kussen besteld en betaald want een goede vriend had alles net binnen. Living comfort man in Rotterdam leek ook betrouwbaar (wist hoop ik ook niet beter) bijna 2000€ betaald en niets ontvangen. Aangifte gedaan!

 12. Wij hebben al drie matrassen gehad het zakt allemaal in. Aan een kant van het bed lig je in een kuil echt waardeloos

 13. Ik heb in November 2018 een 2 persoons matras aangeschaft en ik kom er nu achter dat ik een verkeerde keuze heb gemaakt, het matras is niet wat ik nodig heb. Ik heb voor dat matras een kleine 1000 euro betaald en zou dit bedrag dan ook graag terug willen hebben zodat ik een ander matras kan kopen dat wel geschikt is en niet wakker wordt met mijn rug in de kreukels.

 14. Hier inderdaad ook een eenpersoons matras, eerste had een kuil na 1,5 jaar. Nieuwe ontvangen, die heeft na 9 maanden ook een kuil.

  maar wat is nou de beste vervolgactie?

 15. Bij de tweede keer kuilvorming in mijn matras mailde ik voor oplossing, maar kreeg geen bericht terug. Voorgelegd aan Rechtsbijstand en dit zijn haar bevindingen:

  Geachte mevrouw,

  Dank voor uw bericht. Naar aanleiding van uw vraag heb ik onderzoek verricht, onderstaand treft u mijn bevindingen.

  Uit het Centraal Insolventie Register blijkt inderdaad dat de wederpartij op 27 februari 2018 door de rechtbank failliet is verklaard. Uit de documenten uit het register blijkt niet dat er een doorstart is gemaakt. In de verslagen lees ik zelfs dat de bestuurder betrokken is bij een strafprocedure inzake grootschalige belastingfraude. De Belastingdienst heeft het faillissement aangevraagd omdat de bestuurder door de rechtbank veroordeeld is en een aanzienlijk bedrag dient te betalen. Uit de stukken maak ik op dat de bestuurder momenteel in de gevangenis zit.

  Bij een faillissement wordt er een curator aangesteld. Deze dient in het belang van de schuldeisers de failliete boedel te liquideren en binnen de mogelijkheden en wettelijke regelingen, zo mogelijk, schuldeisers een uitkering te doen toekomen. Schuldeisers worden betaald naar rangorde. Zo hebben de bank, Belastingdienst, personeel allemaal voorrang op de overige vorderingen. Indien u een vordering zou indienen zou u aangemerkt worden als een concurrente schuldeiser.

  In de documenten uit het Insolventieregister zie ik dat er een aanzienlijke schuld is. De Belastingdienst heeft een zeer grote vordering op de bestuurder van het bedrijf en de bank eveneens. Zodoende verwacht ik niet dat er nog bedragen uitgekeerd zullen worden aan concurrente schuldeisers. Het spijt mij u niet positiever te kunnen berichten.

 16. In juli een matras gekocht voor mijn zon net veel rugklachten. Matras heeft nu al een diepe kuil. 365 dagen proefslapen? Ze zijn nu dus onbereikbaar..

 17. 2 matrassen besteld en na een week retour gestuurd omdat er verschil was in hardheid van de matrassen. Dit terwijl de matrassen hetzelfde waren. De matrassen zijn binnen een week weer opgehaald. Na heel veel telefoontjes waar mijn geld bleef, en de vele beloftes aan de telefoon dat het geld gestort zou worden, ben ik zelf op onderzoek uitgegaan.

 18. 2017 een boxspring gekocht 2400 euro, binnen een half jaar matrassen kuilvorming, overal klachten, nek, rug, zij, doof gevoel voeten.
  Matrassen met pijn en moeite om mogen ruilen na veel e-mails en telefonisch verkeer.
  Nu inmiddels een half jaar verder en de matrassen weer ingezakt en weer elke dag de zelfde klachten!
  Ik wil mijn geld terug en dat bed mogen ze ophalen!!!
  Elke dag met pijn wakker worden is zo erg dat zenuwen in de nacht afknellen.
  Matrassen draaien kan niet helaas dat werd afgeraden!
  Sorry livingcomfort ik vond jullie heel aardig, nu toch niet meer!
  Karma geloof ik nog steeds in!

 19. Tot mijn grote schrik lees ik hier dit nieuws over het faillissement van LivingComfort. Net nu ik besloten had te vragen of ze mijn matras konden omruilen of een ander voorstel hadden.
  Nog nooit heb ik zoveel pijn in mijn schouders en heupen gehad.
  Wat moet ik nu, ik kan niet zomaar weer 750 euro of meer ophoesten voor een goed matras 😥😥😥
  Help!

 20. Liesbeth, bel dit nummer T: +31 (0)30 236 46 00, dit is van het advocatenkantoor die het failliesement behandeld

 21. Pfff al drie keer een nieuw matras gehad en deze zakt ook in. Ik kocht deze voor mijn medice pijnklachten nu heb ik nog meer pijn klachten en heb ieen duur matras wat niet goed is en kan naar me centen fluiten 😞

 22. In 2016 matras gekocht vanwege rug/nekklachten. Na 1jaar al kuilvorming. Nu 3 jaar later lijkt het wel een oude matras.
  De prijs toen voor een 2mtr bij 1.80 € 1090 Bestelde vrijdags laat in de middag, matras moest nog gemaakt worden.
  Verbaast Maandagochtend vroeg al in huis?!!!!

  Zeg niet snel oplichting maar vul maar in

 23. Nou zeg maar gerust dat het een oplichter is, hoor! Hij zit niet voor niks vast. Ik hoop dat de heer Peter crimineel Trompert lekker kunt slapen, na al deze mensen met rugklachten opgelicht te hebben met goedkope rotmatrassen uit China!

 24. Heel vervelend om erachter te komen dat de 365 nachten teruggeef garantie toch niet op blijkt te gaan. Ik wil een matras terug sturen en mijn geld terug ontvangen. Ik ging dus opzoek naar het retourformulier en voelde al nattigheid toen de website niet meer verscheen. Het wachten is blijkbaar op een curator. Is er tot die tijd nog iets ste doen. Ik zal iig op meldpunt.livingcomfort laten weten dat ik mijn matras terug wil sturen. Maar aan de reacties te zien dat het waarschijnlijk fluiten wordt naar ons geld 🙁

  1. Wat een vreselijke slechte matrassen heeft living comfort geleverd en ze komen hun beloftes niet na.
   In sept 2018 een medi active matras gekocht ivm erge rugklachten,wilde nu ook het matras terugsturen omdat er al op 2 plekken een kuil zit .
   Wat vlgs hun onmogelijk was,maar toch echt waar!!!
   Gevolg is nu 800 euro armer en géén matras, en rugpijn .
   Echt schandalig dat dit soort praktijken kunnen heden ten dagen!
   Maar reactie nu kunnen we wel vergeten en ons geld óók.
   Alhoewel als iedere klacht op deze site naar de curator gaat ,hebben ze nog meer schuld,wát ze terug zouden moeten betalen aan alle gedupeerde mensen .
   Is er hoop?

 25. Ik heb 8 juni 2017 een verstelbare boxspring gekocht. Binnen het jaar ( 23 april 2018 ) deed de ene helft van het beweegbare voeteneind het niet meer . Uiteindelijk begin juli 2018 kreeg ik een nieuw onderstel. Sinds half april 2019 gaat het andere voeteneind niet meer omhoog. Weg garantie.

 26. Jeetje, wat een verhalen. Ik was op zoek naar de contactgegevens van Living Comfort omdat mijn rugklachten ineens minder waren na een weekje op een ander matras tijdens de vakantie. Huh, ik had een Medi Active matras speciaal gekocht 2 jaar geleden nav rugklachten. Maar goed, de tent blijkt failliet en hoe.. Dus die 5 jaar garantie is een farce en de matrassen blijken ook niet van kwaliteit als ik alle verhalen over kuilvorming lees. Op zoek dan maar naar een ander matras(echt zonde van het geld) en tijdelijk maar een topper of zoiets. Iemand ervaring mee?

 27. Uhhh wist niet dat ze failliet waren. Wilde mijn matras terugsturen omdat de rugklachten verergeren door kuilvorming. 365 proefslapen, niet tevreden, dan matras retour en geld retour, daar doen we niet moeilijk over. Inderdaad daar doen ze niet moeilijk over ze gaan tussentijds gewoon failliet!! Waardeloos, weer weggegooid geld

 28. Kuilvorming bij de matras. We wilden hier aanspraak op maken aangezien we deze konden omruilen. Nu blijkt dit bedrijf failliet en zitten we met zen matras waar we redelijk geld hebben voor neergeteld en niets aan de verwachtingen voldoet. We hebben contact opgenomen met testaankoop en hopelijk kunnen zij ons wat meer inzicht aanbieden. Ik zou iedereen dit aanraden om te doen want zoiets mag niet. Zoveel gedupeerden en niemand die de verantwoordelijkheid neemt. We zijn ons geld kwijt en hebben geen geld om weer zoveel in een nieuwe matras te besteden. Voelen ons serieus in het zak gezet aangezien we dachten met een professioneel bedrijf te bestellen

 29. Hier idem, wil Enery+ matras (2018) omruilen: rugklachten door kuilvorming. Dacht een goed bedrijf, maar failliet…!

 30. Ik mocht een jaar proefslapen vanaf 1 oktober 2018. Nu wil ik hem terug doen, maar ….kom er achter dat de firma failliet is. 698 euro er bij ingeschoten. zzzzo gemeen om een jaar proefslapen aan te bieden,terwijl je op het punt staat failliet te gaan. Gerrie

 31. Ik mocht een jaar proefslapen vanaf 1 oktober 2018. Nu wil ik hem terug doen, maar ….kom er achter dat de firma failliet is. 698 euro er bij ingeschoten. zzzzo gemeen om een jaar proefslapen aan te bieden,terwijl je op het punt staat failliet te gaan. Gerrie

 32. ah, nu begrijp ik waarom we in een kuil liggen in bed…. we zijn duidelijk niet de enigen.
  onze matrassen zijn nu 5 jaar oud, maar eigenlijk niet meer bruikbaar. Dat is al een tijdje zo, maar nu hebben we genoeg van de rugpijn. En ik begrijp inmiddels dat we niet op garantie hoeven te rekenen.
  Nou, weer een ervaring wijzer…

 33. Ook 2 matrassen gekocht, energie + en medi-active maar we slapen in diepe kuilen. Na een jaar of twee drie kun je een nieuwe matras kopen. Waardeloos bedrijf, kan geen enkele afspraak nakomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
4.3/5 - (10 stemmen)