Lidl Meradiso Matras Review

Onze uitgebreide review van het Lidl Meradiso matras

De Lidl verkoopt zijn eigen Meradiso® matrassen productlijn. Het zijn budget matrassen met verschillende soorten kernen, hoogtes en maten. De koudschuim versie is meerdere keren door de Consumentenbond beoordeeld tot ‘Beste Koop’. Wil je hier meer over weten? Lees dan deze Meradiso Matras Review.

Meradiso® Matrassen assortiment

De Lidl verkoopt de Meradiso®-matrassen online.

Je kunt de matrassen onderverdelen in 3 groepen afhankelijk van de kern van het matras: Polyether, Koudschuim en Pocketvering.

Elk type matras is verkrijgbaar in twee hardheden: H2 en H3

 • H2 betekent dat het matras geschikt is voor een lichaamsgewicht van 65-80kg
 • H3 betekent dat het matras geschikt is voor een lichaamsgewicht van 80-100kg
 
Hierdoor vind je een overzicht van het assortiment aan Meradiso®-matrassen van de Lidl.
Model 90x200cm 100x200cm 140x200cm 160x200cm
Meradiso® Polyether H2 / Verkrijgbaar Verkrijgbaar /
Meradiso® Polyether H3 / Verkrijgbaar Verkrijgbaar /
Meradiso® Koudschuim H2 Verkrijgbaar Verkrijgbaar Verkrijgbaar /
Meradiso® Koudschuim H3 Verkrijgbaar Verkrijgbaar / /
Meradiso® Pocketvering H2 Verkrijgbaar Verkrijgbaar Verkrijgbaar Verkrijgbaar
Meradiso® Pocketvering H3 Verkrijgbaar Verkrijgbaar Verkrijgbaar Verkrijgbaar

Meradiso® Matrassen review

We gaan nu meer in details kijken naar elk type matras. Wat zijn de verschillen tussen de verschillende Meradiso® modellen? Onderstaande tabel geeft alvast een idee van hoe je deze matrassen kunt vergelijken.

Meradiso Matras Dikte Kern Prijs
Meradiso® Matras Polyether 100x200cm 15cm 1 blok polyurethaan (30kg/m3) 7-zones €99.99
Meradiso® Matras Koudschuim 100x200cm 17cm 1 blok koudschuim (35kg/m3) 7-zones schouderzone (40kg/m3) €119
Meradiso® Matras Pocketvering 100x200cm 19cm 2.2 cm polyurethaan (40kg/m3) 16.5 cm grote pocketveren (200-220 per m2) €119
 
Voor het gemak hebben we de prijzen voor de maat 100x200cm vergeleken. Dit komt omdat er maar beperkte maten verkrijgbaar. De maat 100x200cm is vreemd genoeg wel verkrijgbaar bij elk type matras.
meradiso polyether matras
Meradiso Polyether Matras

Meradiso polyethermatras review

Het Meradis®-polyethermatras is alleen verkrijgbaar in de maten 100x200cm of 140x200cm voor respectivelijk €79.99 en €99.99.

Het matras is maar 15cm dik en bestaat uit een blok polyurethaanschuim met 7-zones bij de lichaamsdrukpunten.

Polyether raden we niet aan. Het is een goedkoop schuimsoort met een korte levensduur. Goedkoop wordt in dat geval snel duurkoop. Polyether is daarnaast niet veerkrachtig en vochtregulerend. Polyether is prima geschikt als logeer-, kinder- of campingmatrassen, maar niet voor de volwassen slaapkamer.

meradiso koudschuim matras
Meradiso Koudschuim Matras

Meradiso koudschuim matras review

Het Meradiso koudschuim matras van de Lidl heeft een hoogte van circa 17cm en is ook verkrijgbaar in twee hardheden: H2 en H3. 

Het matras bestaat uit koudschuim van 35kg/m3 met een schouderzone van 40kg/m3.

De versie H3 is al meerdere keren uitgeroepen tot Beste Koop matras. Het matras is gemaakt van koudschuim van 35kg/m3 en biedt een goede ondersteuning aan dankzij 7 comfortzones. Er is een speciale, zachte schouderzone (SG 40) dat maakt het matras erg geschikt voor zijslapers. Koudschuim heeft een open celstructuur en een goede veerkracht. Het is een eenvoudig matras dat voldoende ondersteuning biedt, tegen een zeer scherpe prijs.

Deze variant van de Meradiso is in de review van de matrassen test van de Consumentenbond uitgeroepen tot beste koop in de laatste jaren. Het gaat om het Meradiso Koudschuim H3 matras. Het matras scoorde vooral goed op ondersteuning en duurzaamheid. Dat staat koudschuim ook voor bekend. De H2 kwam anders uit de test, waarschijnlijk met minder goede ondersteuning.

meradiso pocketvering matras
Meradiso Pocketvering Matras

Meradiso pocketvering matras

De Meradiso pocketvering matras heeft een hoogte van 19cm. Het bestaat voornamelijk uit hoge veren (±16cm) met tussen 200 en 220 veren per m2. Om de veren is een laag polyetherschuim van 2.2 cm dik met een densiteit van 40kg/m3. 

De open structuur van de veren zorgen voor een uitstekende ventilatie en vochtregulatie. Let wel op, bij grote veren kan op den duur slijtage optreden. De vraag is ook of een toplaag van 2.2cm schuim op den duur voldoende is om de veren niet voelen door het matras heen.

Matrassen verkoopvoorwaarden van de Lidl

Het matras kun je eenvoudig online bestellen en wordt thuis geleverd. De klantenservice is goed te bereiken en de webshop heeft een veilige betaalplatform. Hoe zit het met de proeftijd en de levering van het matras?

De bedenktijd van de Lidl

Uiteindelijk weet ja pas na zelf proefslapen of je het juiste matras hebt gekozen. Het matras is nieuw en ligt anders dan je oude matras. Het duurt ongeveer 3 tot 4 weken voordat je lichaam is gewend is aan de matras hardheid en het matras gewend is aan je lichaam.

Gelukkig heb je bij de Lidl een bedenktijd van 90 dagen om de matrassen thuis uit te proberen. Als je binnen 90 dagen vindt dat het matras toch niet lekker ligt, dan kun je het gratis retourneren en eenvoudig een andere matras uitkiezen. Je krijgt dan gewoon je geld terug.

De levering van de Meradiso

De levering is niet gratis, de toeslag voor grote of zware artikelen is €8. Het matras wordt binnen 5 werkdagen geleverd. 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dit zijn onze favoriete matrassen van dit moment

Beste traagschuim

Emma O2 Matras

NU -40% KORTING 🏷

Beste Pocketvering

Emma Hybrid matras

NU -50% KORTING 🏷

Hoogste kwaliteit

M line Xtra Fit matras

TOT 50% KORTING

Eindbeoordeling van de Meradiso matras review

We hebben in deze review gekeken naar de verschillende verkrijgbare modellen, de maten, de materialen, en de verschillen tussen elk matras. Bovendien hebben we ook gekeken naar de verkoopvoorwaarden van de Lidl. Hieronder zie je onze eindbeoordeling van de Meradiso matras review.

emma matras review feature
Meradiso Matras Review
Laagste prijs
Van de drie van de drie Meradiso matrassen, is de koudschuim matras variant waarschijnlijk de beste. Op deze conclusie kom je ook als je kijkt naar de test van de Consumentenbond. Als je een zeer beperkt budget hebt, en je hebt voldoende aan een basis matras zonder extra's, of bijzonder ligcomfort, dan is het Meradiso Koudschuim matras is goede optie. Het is een erg standaard matras - we raden het vooral aan voor een logeerbed of een kinderbed.
Pro's
Goede ondersteuning van koudschuim
Duurzaam materiaal
Uitgeroepen tot beste koop door consumentenbond
Con's
Beperkt ligcomfort
Geen lange garantie
Geen speciale hoes
Dun matras
4.9
Koopje

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

3 reacties

 1. Goedemiddag,
  Ik zou graag een 7 zones koudschuim matras 140 / 200 cm en H 2
  willen bestellen
  Vriendelijke groet Arjen

 2. Goedendag,

  U zegt in uw review dat het lidl meradiso koudschuim H3 door de consumentenbond is uitgeroepen tot beste koop , echter op de site van lidl wordt de H2 als beste koop door consumentenbond genoemd .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
4.3/5 - (246 stemmen)