Felix matras review

Onze uitgebreide review van het Felix matras

Het Felix matras is een goedkope, tweedehandse kwaliteitsmatras dat sinds 2018 online wordt verkocht. Matrassen die bij Emma matras geretourneerd worden, worden hergebruikt en krijg een nieuwe hoes. Heb je een beperkt budget en vind je het niet erg om op een tweedehands matras te liggen, dan kun je voor 1/3 van de prijs een goed matras scoren.

Wil je tijd besparen en rechtsreeks naar de conclusie van onze Felix matras review gaan, klik dan hier.

Highlights van de Felix review

Felix Matras Review
Startup uit: Duitsland
Opgericht in: 2018

Type: Tweedehands schuimmatras
Matrashoogte: 25 cm
Officiële website: www.felix-matras.nl

Het concept van Felix

Het Felix matras is perfect als je weinig geld wilt uitgeven voor een tweedehands matras van goede kwaliteit. De Felix matrassen zijn als het ware matrassen die retour zijn gestuurd en die via deze weg een tweede leven krijgen. Het grootste gedeelte van deze matrassen zijn afkomstig uit het Duitse Emma. Dat is al een garantie dat er bezuinigd is op de kwaliteit van de materialen.

felix matras review header

Het voordeel aan de 100 dagen proeftijd is dat je jouw matras in je eigen huis kan uitproberen. Het nadeel is dan ook dat veel online bestelde matrassen na slechts een aantal nachten al worden geretourneerd. Felix streeft ernaar om deze matrassen opnieuw te verkopen. De oude hoes van het matras wordt uiteraard recycled en het matras krijgt in de fabriek een volledig nieuwe matrashoes. Win-win: Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.

Bij Felix ontvang je dus een matras dat als nieuw is, voor een sterk gereduceerde prijs en met volledige fabrieksgarantie. Niet verkeerd, toch?

De samenstelling van het Felix matras

In deze gedeelte van de review gaan we het hebben over de samenstelling van het Felix matras. Het Felix matras heeft maar een hardheidsgraad en bestaat uit 3 lagen: fiberschuim, traagschuim, en koudschuim. Het matras kan worden gekenmerkt als medium/zacht. De lagen schuim zijn gerecycled uit Duitse retour matrassen – de materialen zijn duurzaam en van goede kwaliteit. Hieronder vind je de drie schuimlagen van het matras.
felix matras comfort lagen

De drie lagen van het Felix matras

De eerste (bovenste) laag bestaat uit 4 cm zacht fiberschuim, dit schuim is een combinatie van koudschuim met verschillende soorten natuurlijke en synthetische holle vezels. Het vormt zich naar de contouren van je lichaam, ongeacht je gewichtsklasse.

De tweede laag bestaat uit een laag 4 cm dik traagschuim. De functie van het traagschuim zit voornamelijk in de verlaging van de lichamelijke drukpunten. Het biedt een hoge puntelasticiteit, door de gelachtige structuur van het traagschuim. Zo wordt het lichaam zoveel mogelijk ontlast.

Het grootste gedeelte van het matras bestaat uit koudschuim. Deze laag is 17 cm dik en heeft als doel om het matras zo goed mogelijk te ondersteunen en de levensduur van het Felix matras te vergroten.

De afzonderlijke lagen van Felix zorgen voor een optimale pasvorm, ongeacht je lichaams- en slaaptype. Zo wordt je wervelkolom tegelijkertijd ontlast en ondersteund. Felix is geschikt voor personen met gewicht tussen 50 en 130 kg.

De hoes van het Felix matras

Om de hygiëne te garanderen, plaatst Felix een nieuwe hoes om de matrassen. De oude hoes wordt vernietigd of gerecycled. De hoes van het matras bestaat uit zacht, ademend 100% polyester. Je hebt in principe geen ander laken nodig bij het matras, maar elk standaard hoeslaken past om het matras. De bovenste laag kan gewoon in de wasmachine gewassen worden op 60 graden, de onderkant kan op 40 graden gewassen worden.

Klantenservice en voorwaarden

In elke review kijken we ook naar de klanten- en verkoopvoorwaarden van het bedrijf. Wanneer je bij Felix bestelt, heb je ongeveer dezelfde voorwaarden als bij populaire startups als Emma en Simba.

felix matras kopen voorwaarden

100 dagen proeftijd

Je kunt het matras zorgeloos bestellen en thuis uitproberen. Let wel op: in tegenstelling tot andere merken, kun je bij Felix je matras niet kosteloos terugsturen. De kosten voor retourzending zijn wél voor jouw rekening.

De retourkosten bedragen € 49 voor het eerste matras en € 39 voor elk extra matras dat je tegelijkertijd laat ophalen. Als je hier niet mee akkoord gaat, en zelf het matras wilt terugsturen, dan zijn moet je de kosten zelf dragen voor de retourzending.

Gratis bezorging

Elke bestelling wordt gratis bezorgd en kan gratis geretourneerd worden. Dit binnen 1 tot 3 dagen afhankelijk van je locatie.

Bestellen en betaling

Je kunt het Felix-matras bestellen via de webshop. Er zijn helaas geen winkels of showrooms. Het bestellen is veilig en eenvoudig. Na een paar kliks heb je al je matras besteld en wordt het binnen enkele werkdagen geleverd.

Maten en prijzen

Het Felix matras is verkrijgbaar in alle gangbare maten. Dit zijn alle maten en prijzen van het Felix matras:

Maat Prijs
Eenpersoons
80 x 200 cm €179,99
90 x 200 cm €189,99
100 x 200 cm €199,99
120 x 200 cm €259,99
Tweepersoons
140 x 200 cm €299,99
160 x 200 cm €359,99
180 x 200 cm €399,99
200 x 200 cm €469,99

Tweedehands = lage prijs

Om de prijs van het matras zo laag mogelijk te houden worden retourmatrassen gebruikt. Daarbij wordt de garantie gegeven dat het matras niet meer dan 100 dagen gebruikt is. Meestal is het zelfs zo dat het matras slechts één tot enkele dagen gebruikt is. De matraskern wordt grondig getest op geschiktheid en kwaliteit. Daarnaast krijgt het Felix matras een nieuwe hoes.

Om de prijs van het matras zo laag mogelijk te houden worden retourmatrassen gebruikt. Daarbij wordt de garantie gegeven dat het matras niet meer dan 100 dagen gebruikt is. Meestal is het zelfs zo dat het matras slechts één tot enkele dagen gebruikt is. De matraskern wordt grondig getest op geschiktheid en kwaliteit. Daarnaast krijgt het Felix matras een nieuwe hoes.

Onze review van het Felix matras

Met het Felix-matras ontvang je een kwalitatief hoogwaardig matras voor een lage prijs. Door het kopen van een Felix matras spaar je niet alleen op het milieu, maar bespaar je ook geld.

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

10 reacties

 1. De matrassen van Felix zijn goed, maar de klantenservice is in een woord belabberd.
  Telefonisch niet bereikbaar altijd in gesprek, e-mail word niet beantwoord.
  Zit al 3 weken op mijn matras te wachten, geen reactie niets ontvangen.

  1. Hi Desiree, wat vervelend! Het ziet er naar uit dat de klantenservice het erg druk heeft. Felix is een dochteronderneming van Emma Matras, misschien kun je de klantenservice van Emma proberen te bereiken? -> service@emma-matras.nl . Succes!

 2. Hier idem! Matras begin september besteld en nog niet binnen! En als ke dan vraagt om een annulering of refund geven ze niet thuis.

  Belachelijk dat dit zomaar kan!

 3. De illusie dat er één matras bestaat voor elk soort lichaam bestaat gewoonweg niet.
  Matig matras voor iemand met lichte rugklachten. Na enkele weken geretourneerd (duurde overigens ook 3 weken) met bijkomende kosten van rond de €40,- per matras.

 4. Na enig zoeken naar een goed matras schafte ik de Felix-matras aan. De matras wordt gepromoot als een geretourneerd kwaliteitsmatras van Emma, dat, gereinigd en in een ander jasje gestoken, wordt verkocht voor een sterk gereduceerde prijs. Op haar website geeft Felix aan dat ze samenwerkt met ‘een bekende Duitse fabrikant’, die voor Felix nieuwe matraskernen produceert. Waarom de geheimzinnigheid en waarom Felix nieuwe matraskernen moet laten produceren, is niet duidelijk: het bedrijf verkoopt immers gereinigde retourmatrassen van Emma, die al een kern hebben. Helaas was de matras niet naar wens. Aan de onderkant (koudschuimkant) zat ook na een dag rusten een diepe kuil en de matras voelde slap aan: ik kon het met gemak diep indrukken en op zijn zij gezet zwabberde het alle kanten op. Daarnaast mat de matras in de lengte 207 cm en geen 200 cm (gangbare en bestelde maat), waardoor deze omhoog helde en over het voeteneinde van het bed stak. De afwikkeling van mijn klacht verliep naar wens: Ik stuurde een mail met foto’s en nam daarna telefonisch contact op. De klacht werd meteen opgepakt. Desgevraagd ontving ik een bevestiging dat de matras kosteloos zou worden opgehaald en dat het aankoopbedrag daarna zou worden teruggestort. Na mijn verzoek om de matras met spoed op te halen, ontving ik dezelfde dag een mail van Emma met een datum op termijn van enkele dagen. Ik begrijp dan ook de klachten over de slechte service en bereikbaarheid niet. Wel verbaasde me het volgende: nieuwsgierig geworden naar de kuil in de matras, ritste ik deze open en zag drie matraslagen, waarvan ik de kleur en opbouw niet herkende van de foto’s van de Emma kwaliteitsmatras: de O2. Toen ik de Felix bestelde, heb ik hier niet specifiek op gelet, omdat ik in de veronderstelling verkeerde een geretourneerde Emma-kwaliteitsmatras te kopen en ik voor aankoop de O2 al had bekeken. De Felix blijkt na enig vergelijken echter geen hergebruikte Emma O2 te zijn, maar een hergebruikte budgetmatras van Emma: de Emma One. Wat je met de Felix dus koopt, is een hergebruikte budgetmatras voor een budgetprijs. Niets mis mee, de informatie is alleen misleidend. Nog steeds zonder matras, heb ik echter opnieuw voor Emma gekozen: de Emma O2. Niet alleen ben ik de zoektocht naar een goede matras inmiddels behoorlijk beu, maar ik ben na alle ophef ook nieuwgierig geworden naar de kwaliteit van deze matras. Waarom ik Emma na bovenstaande toch nog een kans geef? Vanwege de prima voorwaarden (100 dagen proefslapen, kosteloos retour, 10 jaar garantie, kortingsactie van 35%) en vanwege de eerder verleende service. Bij het bestellen van de O2 stond een bezorgtermijn van 7-10 werkdagen vermeld. Inmiddels ontving ik een mail waarin een termijn staat aangegeven van 3-4 weken. Gelukkig doe ik niet aan bijgeloof.

 5. De Felix-matras vond ik geen succes. De matras werd geleverd met blijvende kuilvorming in de koudschuimlaag en voelde slap aan. Daarnaast blijkt de Felix geen hergebruikte kwaliteitsmatras van Emma te zijn (de O2), maar een hergebruikte budgetmatras van Emma: de Emma One. Je koopt dus een tweedehands budgetmatras voor een budgetprijs. Niets mis mee, behalve de misleidende informatie: bij een kwaliteitsmatras van Emma denk je uiteraard aan de O2 en niet aan de One. Om dit verschil te ontdekken, moet je echter eerst op onderzoek uit, want er staat niets over vermeld op de website. De klantenservice van Felix was goed bereikbaar en mijn klacht werd adequaat afgehandeld. De O2 die ik vervolgens bij Emma aanschafte, heb ik inmiddels geannuleerd, omdat de levertijd in werkelijkheid veel langer bleek te zijn dan bij aankoop stond aangegeven, de telefonische klantenservice niet bereikbaar is en ik via een standaardreactie op mijn mail bericht kreeg dat Emma momenteel geen tijd heeft om mijn mail te beantwoorden en hoopt dat ze mij ergens in de toekomst weer wat sneller kan helpen. Hoe zij dat met terugwerkende kracht wil gaan doen, is niet duidelijk. Voor mij dus geen Emma meer, al belooft de opvolger van de O2, de Emma Motion, gouden bergen: ‘Een matras dat zelf nadenkt terwijl jij slaapt’. Kosten? Ruim 2200 euro voor een standaard tweepersoonsmatras. In tegenstelling tot de producten van Apple, moeten die van Emma zich op termijn nog bewijzen. Misschien dus geen slecht idee om ook te investeren in een goede klantenservice en een vertrouwensband met klanten. Want vooralsnog lijkt Emma het te moeten hebben van slimme marketingstrategieën en is de kwaliteit van de producten vooral goed gehyped.

 6. We vinden het matras van Felix zeer onprettig en de klantenservice nog steeds belabberd.

  Het matras is veel te zacht waardoor ik niet draai in de nacht en gebroken met pijn in mijn rug wakker word.

  Het is verder helemaal van polyester waardoor je je kapot zweet.

  We proberen nu al weken een afspraak te krijgen dat het matras weer opgehaald word maar nog niet gelukt. Geld dus ook nog niet terug.

  Zo kunnen we niet verder om wel een goed matras uit te zoeken.

  Op site probeer ik een review achter te laten maar dat kan blijkbaar niet. Ik vond het al vreemd dat er maar 1 stond maar nu begrijp ik waarom.

 7. Mijn matras is veel te hard en daarom wil ik het retour sturen. Bel ik het nummer in de mail zeggen ze dat het het verkeerde nummer is en mail ik naar service@felix-matras heb ik nu na 3 weken nog geen reactie. Voel me opgelicht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
4.1/5 - (499 stemmen)