De 3 beste Wake Up Lights

Uitgerust wakker worden met licht en geluid

Wake-up lights hebben dezelfde functie als je wekker: ervoor zorgen dat je op tijd wakker wordt. Alleen dan op een relaxte manier. Zonder stress. In plaats van een schel alarm word je nu zen wakker met fluitende vogeltjes (of andere natuurgeluiden) en de opkomst van de ochtendzon. Ook al is het donker buiten!

De 3 beste Wake Up Lights van 2021

Hieronder zie je alvast de shortlist van de 3 beste wake up lights van dit moment:

  1. Beste prijs/kwaliteit: Philips HF3671/01
  2. Beste uitgebreide functies: Philips Somneo HF3671/01
  3. Beste koop: Philips HF3506/05
 

Zoals je kunt zien domineert Philips de markt van de Wake Up lights. 

In deze koopgids vind je waar jij op moet letten als je een Wake-up light wilt kopen.
Lees over de voordelen van Wake-up lights. Nadelen van Wake-up lights. Hoe Wake-up lights werken en veel gestelde vragen over Wake-up lights!

wake up light voordelen

Waarom heb je Wake-up lights nodig?

Bijna iedereen heeft een wekker nodig. Helaas kan je (waarschijnlijk) niet uitslapen tot wanneer je wilt. Wakker worden om een bepaald tijdstip is een must! Wake-up lights zorgen ervoor dat jij in alle rust wakker wordt. Door het nabootsen van een zonsopgang wordt jouw slaapcyclus op natuurlijke wijze geactiveerd. Zo kun je toch op tijd komen zonder het gevoel te hebben verstoord wakker te zijn geworden. 

Wake-up lights zijn een makkelijke manier om jouw slaapkwaliteit te bevorderen!

Hoe werken Wake-up lights?

Wake-up lights halen je langzaam uit je slaap. 30 minuten voordat jij wakker moet worden beginnen de Wake-up lights al te werken. Het licht neemt geleidelijk toe.

Dit zorgt ervoor dat jij uit je REM-slaap, je diepste slaapfase, wordt gehaald voordat je wekker gaat. Het licht vult je slaapkamer, soms samen met relaxte natuurgeluiden (dit verschilt per model, hierover later meer). Zodat jij op een natuurlijke manier, onverstoord wakker wordt!

waarom wake up light

Voordelen van Wake-up Lights

Het gebruiken van Wake-up lights heeft vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je door Wake-up lights niet abrupt, gestrest of geïrriteerd wakker wordt. Doordat Wake-up lights je geleidelijk uit je slaap halen, begin je je dag relaxt en met een uitgerust gevoel. Je bent écht wakker. Dit zorgt ervoor dat je sneller uit bed komt en geen behoefte meer hebt om te snoozen. Ook in de winter!

Omdat de Wake-up lights je natuurlijke cyclus bevorderen, is dit goed voor je slaaphormonen cortisol en melatonine. Don’t worry: de biologieles blijft je bespaard.

Het belangrijkste is dat je hierdoor lekkerder in je vel zit en meer energie krijgt!

Nadelen van Wake-up lights

Er zijn, ten opzichte van normale wekker, weinig nadelen aan het gebruik van Wake-up lights. Wel hebben de Wake-up lights vaak meer keuzes en mogelijkheden. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat je, in het begin, even moet wennen.

Ook zijn Wake-up lights (over het algemeen) iets duurder dan normale wekkers. Dat is iets om rekening mee te houden als je een krap budget hebt! Maar, ook Wake-up lights heb je in verschillende prijsklassen. Hieronder lees je meer over waar je op moet letten als je Wake-up lights wilt kopen.

Waar moet je op letten als je Wake Up Lights wilt kopen?

Wake-up lights komen in veel verschillende soorten, maten, kleuren en prijzen. Om de juiste Wake-up lights te vinden die bij jou past, hebben wij deze koopgids opgesteld!

1) Lichtinstellingen

Het belangrijkste element van Wake-up lights is natuurlijk licht. Verschillende modellen hebben verschillende eigenschappen. Bij de geavanceerdere modellen heb je vaak meer personalisatie mogelijkheden.  Denk hierbij bijvoorbeeld aan de helderheid of kleurtoon waar je mee wakker gemaakt wilt worden. Is het een felle ochtendzon of een schemerige lentemiddag? Aan jou de keus!
Maak hier voor jezelf een weloverwogen afweging. Hoe belangrijk vind je deze mogelijkheden? Dit kan namelijk veel invloed hebben op het kostenplaatje!

2) Geluiden

Wake-up lights helpen jou met wakker worden. Helaas is hier ook een alarm voor nodig. Anders is de kans groot dat je wegdoezelt en doorslaapt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling!

Veel Wake-up lights hebben opties die een standaard wekker ook heeft: alarm en radio. Meestal hebben de iets geavanceerde Wake-up lights een extra functie: ambience. Dan word je wakker met fluitende vogels, oceaangeluiden of andere sounds die jou tot rust brengen.

3) Prijsklassen

Wake-up lights heb je, gezien de verschillende opties en uitvoeringen, in verschillende prijsklassen. Het varieert ongeveer tussen de €20 en de €250. Voor ieder budget wat wils dus! Vaak zijn de duurdere Wake-up lights geavanceerder en heb je meer opties om uit te kiezen. Of dat het waard is: dat is aan jou!

4) Extra opties

Sommige Wake-up lights zijn zo simpel als een traditionele wekker. Een aan-uit knop, snooze-button en settings om je tijd in te stellen. Dat is vaak al meer dan genoeg om je ochtend een stuk rustiger te beginnen en de dag met meer energie door te komen.

Maar… Het gaat verder dan dat! Wake-up lights hebben soms Backup power. Dat zorgt ervoor dat op het moment dat de stroom uitvalt, je alsnog gewekt wordt in de ochtend. Een aantal Wake-up lights kunnen ook een zonsondergang simuleren. Zo word je niet alleen fijner wakker, maar val je ook sneller in slaap!

Sommige Wake-up lights kunnen zelfs ingesteld worden via een speciale app. Kortom, je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

5) Garantie, retourneren en uitprobeerperiode

Let bij het kopen van Wake-up lights goed op de garantie- en retourvoorwaarden. Deze voorwaarden kunnen namelijk erg verschillend zijn per product!

Mocht het zo zijn dat dit de eerste keer is dat je Wake-up lights aanschaft is het goed om te bekijken of je het product eerst mag testen. Bij merken zoals Philips geldt vaak een 30-dagen-uitprobeerperiode. Zo kun je eerst bekijken of Wake-up lights wel bij je passen.

Veelgestelde vragen over Wake-Up Lights

Wat doen Wake-up lights?

Wake-up lights zorgen ervoor dat je, op een relaxte en natuurlijke manier, wakker wordt! Door het simuleren van een zonsopkomst met behulp van lichttechniek word je compleet uitgerust wakker. Het houdt je slaaphormonen in balans zodat jij de hele dag vol energie doorkomt!

Voor wie zijn Wake-up lights geschikt?

Wake-up lights zijn voor iedereen geschikt die in de ochtend graag uitgerust wakker wil worden.

Wat is het verschil tussen een wekker en Wake-up lights?

Een traditionele wekker wekt je abrupt met een geluidsalarm. Wake-up lights zorgen ervoor dat je geleidelijk aan wakker wordt… Door de combinatie van licht en geluid word jij op een natuurlijke manier wakker en zit je de hele dag lekkerder in je vel!

Laten we eerlijk zijn: uitslapen is natuurlijk altijd beter dan vroeg opstaan. Maar, als je dan tóch vroeger op moet, is het fijn om op een lekkere manier wakker te worden.
Wake-up lights zijn een enorme stap vooruit, helemaal ten opzichte van de traditionele wekker.
Hoe dan ook zorgen Wake-up lights voor een fijner begin van je dag!

Deel dit artikel:

Facebook
Twitter
Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Was dit artikel behulpzaam?
5/5 - (3 stemmen)